LENSINK VAN BERKEL COMM.

Resources Connection en Ernst&Young tekenen letter of intent

Persbericht

Resources Connection en Ernst & Young tekenen voorlopige overeenkomst voor overname interim management deelneming

Amsterdam/Costa Mesa (Californië), 21 mei 2003 - De internationale dienstverlener Resources Connection, Inc. (NASDAQ: RECN) en Ernst & Young Nederland hebben een Memorandum Of Understanding (MOU) getekend waarin de intentie wordt vastgelegd dat Resources Connection alle aandelen van Executive Temporary Management Nederland (ETM) overneemt van Ernst & Young.

ETM is in Nederland marktleider in de interim-managementsector. De intentie is dat Resources Connection gaat opereren vanuit de zes ETM kantoren in Nederland. Het huidige managementteam van ETM blijft aan het roer van de onderneming. ETM is voornemens de merknaam Resources Connection te gaan voeren. De financiële voorwaarden worden pas prijsgegeven na ondertekening van de definitieve overeenkomst, uiterlijk 30 juni van dit jaar. De beoogde transactie is onderhevig aan te voeren onderhandelingen tussen de twee partijen over de bindende overeenkomst. Er kan vooralsnog geen garantie worden gegeven dat deze onderhandelingen daadwerkelijk zullen uitmonden in een definitieve overeenkomst.

Resources Connection heeft laten weten geen additionele informatie over de onderhandelingen openbaar te zullen maken totdat de transactie heeft plaatsgevonden of tot partijen definitief de overeenkomst hebben afgewezen. Met de beoogde overname kan Resources Connection onmiddellijk haar volledige dienstverlening inzetten voor bedrijven in Nederland, inclusief de inzet van hoog gespecialiseerde professionals op het terrein van finance & accounting, human resources, informatie technologie en interne audits. Interim-management is een vorm van dienstverlening die inmiddels goed is ingeburgerd in Nederland. De overname zal de Europese positie van Resources Connection, dat al kantoren in het Verenigd Koninkrijk heeft, verder verstevigen.

'Wij zijn bijzonder tevreden met de voorlopige overeenkomst. Resources Connection kan ETM een betere uitgangspositie bieden voor verdere groei. ETM heeft een sterke marktpositie en zal de extra strategische mogelijkheden goed kunnen benutten. De organisatie, het management en medewerkers hebben hiervoor alle bewegingsruimte nodig en wij geloven dat Resources Connection die kan bieden', stelt Jan den Hartog, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Ernst & Young.

'Door met Resources Connection in zee te gaan, heeft ETM de mogelijkheid haar diensten op het gebied van management en financiën in Nederland en de rest van Europa verder uit te zetten', aldus Leo Witvliet, Chief Executive Officer van Executive Temporary Management. 'Door de praktijk samen te voegen met Resources Connection kunnen we bovendien solide en innovatieve partnerships aangaan met onze multinationale relaties.'

'Met de mogelijkheid om ETM over te nemen, hoopt Resources Connection verder te bouwen aan een onafhankelijk en internationaal opererend alternatief voor financiële dienstverlening,' zegt Donald B. Murray, Chief Executive Officer van Resources Connection. 'De organisaties delen een vergelijkbare strategie en visie. Onze doelen voor de professionele dienstverlening sluiten nauw aan. Door de directe aanschaf van een aanzienlijke praktijk in Nederland kan ons bedrijf verder groeien en zich ontwikkelen op het Europese vaste land.'

OVER RESOURCES CONNECTION
Resources Connection, Inc. is een internationale professionele dienstverlener die op projectbasis opereert op het gebied van accounting, finance, human resources, informatie technologie en interne audit. Met een hoofdkantoor in Costa Mesa, Californië, opereert het bedrijf vanuit 50 kantoren in de VS en vijf kantoren buiten de VS. Op 20 maart 2003 rapporteerde Resources Connection een opbrengst van US$143 miljoen voor de negen maanden voorafgaand aan 28 februari 2003. Meer informatie is verkrijgbaar op www.resourcesconnection.com.

Resources Connection is opgericht in juni 1996 door een team van Deloitte & Touche en werd onafhankelijk na een management buy out in april 1999. In december 2002 is de eerste beursgang voltooid en kreeg het bedrijf een vermelding op NASDAQ. Het klantenportfolio in de VS bevat 30 van de Fortune 50 bedrijven. Resources Connection staat sinds kort ook op de Forbes Best 200 Small Companies-lijst.

OVER ERNST & YOUNG EXECUTIVE TEMPORARY MANAGEMENT

Ernst & Young Executive Temporary Management biedt interim-management, project management en change management diensten in alle functionele disciplines (general management, finance & accounting, HRM, informatie en communicatietechnologie, marketing & communicatie, legal). Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Maarssen en in totaal zes kantoren in Nederland. Meer informatie is verkrijgbaar op www.ey-im.nl.
Ernst & Young Executive Temporary Management begon met haar interim-management activiteiten vanuit Ernst & Young Consulting en Ernst & Young Accountants in 1989. In 1995 fuseerden deze twee entiteiten tot één autonome maatschappij in handen van Ernst & Young. Het bedrijf is marktleider in Nederland op het gebied van interim-management met een opbrengst van 39 miljoen euro voor de negen maanden voorafgaand aan 31 maart 2003.

OVER ERNST & YOUNG
Ernst & Young, wereldwijd marktleider in de financiële dienstverlening, committeert zich om bij te dragen aan het vertrouwensherstel in de financiële dienstverlening en de kwaliteit van financiële rapportage. Meer dan 106 duizend medewerkers streven dagelijks in meer dan 140 landen naar het hoogst mogelijke niveau van integriteit, kwaliteit en professionalisme, opdat klanten worden bijgestaan met oplossingen op het gebied van finance, transacties en risk-management vanuit de kerndiensten van Ernst & Young: audit, belastingadvies, corporate finance en juridische dienstverlening. Meer informatie over Ernst & Young en haar benadering van een groot aantal ondernemingsvraagstukken is te vinden op www.ey.com/perspectives. Met Ernst & Young wordt gedoeld op alle leden van de globale Ernst & Young organisatie.

Noot voor de redactie,