Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout

Oosterhout, woensdag 21 mei 2003

Diefstal mobieltje
WERKENDAM: Op 15 mei 2003 werd bij het zwembad Werkina een mobiele telefoon gestolen. Het mobieltje werd weggenomen vanuit een rugzak in de kleedruimte. Op 20 mei werd een 14-jarige jongen uit Werkendam aangehouden voor deze diefstal. Hij erkende de diefstal gepleegd te hebben. De telefoon is inmiddels terug gevonden. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak bestelauto
WOUDRICHEM: In de nacht van 20 op 21 mei j.l. heeft men ingebroken in een bestelauto. De auto stond geparkeerd aan het Kloosterhof. Men verbrak het slot van de dubbele deur en verkreeg op die manier toegang tot het gereedschap. De diefstal is vermoedelijk gepleegd tussen dinsdagavond 20.00 uur en woensdagochtend 06.00 uur.

Woningbrand
GILZE: Op 21 mei 2003, omstreeks 2.00, uur moest de brandweer uitrukken voor een woningbrand. In een tussenwoning aan de Alphenseweg in Gilze, was in de woonkamer brand uitgebroken. Vermoedelijk heeft de bewoner vergeten de kaarsjes in de woonkamer uit te maken of waren ze niet goed gedoofd toen hij naar bed ging. Rond 2.00 uur werd hij wakker van een paar knallen en ging beneden kijken wat er aan de hand was. De bewoner heeft nog getracht het vuur zelf te doven doch de komst van de brandweer was noodzakelijk. De bewoner heeft een lichte brandwond opgelopen.

Diefstal motorfiets
MOLENSCHOT: Er is een motorfiets gestolen vanaf de camping Linbergpark in Molenschot. Het betreft een blauwe Suzuki DR 650 RSE voorzien van kenteken MX-66-PF. De diefstal is vermoedelijk tussen 18 mei te 12.00 uur en 20 mei 05.15 uur. Volgens de eigenaar stond de motor op het stuurslot en een beugelslot.

Verkeerscontrole
GEERTRUIDENBERG: De politie hield op dinsdag 20 mei een verkeerscontrole op de Amerweg en de Parallelweg. In totaal werden 15 bekeuringen uitgeschreven. Tien voor het niet dragen van de verplichte autogordel, twee voor het niet bij zich hebben van het verplichte bromfietscertificaat en twee voor het niet kunnen tonen van het rij- en kentekenbewijs.

Snelheidscontroles
GEMEENTE DRIMMELEN: Op 20 mei hield de politie op diverse plaatsen in de gemeente snelheidscontroles.
HELKANT: Kerkdijk, van 12.35 uur tot 14.35 uur. Aantal passanten: 268. Overtredingen: 44.
Hoogste snelheid: 55 km p/u.
LAGE ZWALUWE: Gaete, van 14.45 uur tot 16.45 uur. Aantal passanten: 402. Overtredingen: 30.
Hoogste snelheid: 57 km p/u.
LAGE ZWALUWE: Oude Weg, van 16.50 uur tot 17.50 uur. Aantal passanten: 285. Overtredingen: 13.
Hoogste snelheid: 76 km p/u.

Automobilist overlijdt na ongeval
MADE: Op woensdag 21 mei omstreeks 08.55 uur reed een 74-jarige Madenaar met zijn auto over de Crullaan. Hij raakte onwel en verloor daardoor vermoedelijk de macht over het stuur. De auto kwam tegen een langs de weg staande boom tot stilstand. De man is per ambulance vervoerd naar het Amphiaziekenhuis in Oosterhout en is daar later overleden.

Inbraak bedrijf
WAALWIJK: In een bedrijf aan de Cartografenweg werd ingebroken. Men kwam op het terrein door het slot van de poort open te breken. Vervolgens heeft men aan de achterzijde een raam open gebroken. Uit een kantoor werd een laptop gestolen. Deze inbraak werd ontdekt omdat het alarm in werking trad. Dat gebeurde op dinsdagavond 20 mei rond 20.40 uur. Diezelfde avond is geprobeerd om in te breken in een bedrijf aan de Industrieweg. Hier werd aan de voorzijde een raam open gebroken. Op het moment dat de dader het bedrijf betrad, ging het alarm af. Reden om te vluchten. Er is dan ook niets gestolen.

Bron: Jeroen Steenmeijer