Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 21-05-2003
Persberichten van woensdag 21 mei 2003

Roel Hallink verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 17.00 uur

Diefstal uit bouwkeet
NOOITGEDACHT Woensdagmorgen deed een 50-jarige werknemer aangifte van diefstal uit een keet van zijn werkgever. De keet was opgesteld op een terrein aan de Veldweg. De deur van de keet was opengebroken, verschillende gereedschappen worden gemist. Het schadebedrag is niet bekend.

Diefstal uit schuur
MANTINGE In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een schuur aan de Hoogeveenseweg. De 40-jarige eigenaar mist diverse gereedschappen, waaronder een klopboormachine. De gereedschappen stonden in een ruimte die niet kon worden afgesloten. Schadebedrag is niet bekend.

Inbraak in auto
ASSEN Een 35-jarige inwoner van Assen deed aangifte van een inbraak in zijn personenauto. De auto stond geparkeerd op het parkeerterrein aan het Binnenes bij het NS station. De inbraak heeft dinsdag waarschijnlijk na de middag plaatsgevonden. De dader is binnengekomen via het raam aan de bijrijderskant. Uit de auto is een cd speler en een carkit ontvreemd.

Diefstal tas
HOOGEVEEN Dinsdagmorgen is een 29-jarige vrouw uit Hoogeveen tijdens het winkelen in de Hoofdstraat beroofd van haar tas. In de tas, die aan de buggy hing, zaten onder meer een mobiele telefoon en kinderspullen.

Auto gestolen
HAVELTE In de nacht van dinsdag op woensdag werd een Rode Volvo 440 van het erf van een 70-jarige inwoner van Havelte gestolen. De zoon van de man parkeerde de autos zo rond middennacht op het erf en liet de auto onafgesloten met de sleutel erin staan.

Hoe zo binnenspiegel?
ASSEN In verband met de Avondvierdaagse was dinsdagavond de Nic. Beetslaan ter hoogte van de Hoofdlaan afgesloten. Een 35-jarige man uit Assen stond bij de hekken geparkeerd en reed achteruit. Een 32-jarige vrouw uit Frankrijk zag dat de straat afgesloten was. Zij reed daarop links de Westerlaan in en reed achteruit om om te keren. Beide bestuurders zagen elkaar daarbij over het hoofd, een aanrijding was het gevolg. Beide autos zijn licht beschadigd.