Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 21 mei 2003

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Chopinstraat 109, dakkapel voorzijde aanbrengen. Chopinstraat 91, aanbouw, terras en dakkapel bouwen. Offenbachstraat 33, dakkapellen aanbrengen (gewijzigd plan). Arica 96, dakkapellen aanbrengen.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Bermweg 286, brandstofpompen en ondergrondse tanks plaatsen.
2. Brücknerstraat 24, serre bouwen.

3. Arica 96, dakkapellen aanbrengen.

4. Chopinstraat 91, aanbouw, terras en dakkapel bouwen.
Aan de bij 1 tot en met 4 genoemde bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 22 mei 2003, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage.
Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend
RECLAMEVERGUNNING

Verzenddatum 14 mei 2003:
Jekerdal 14, woning uitbreiden.
Arica 53, dakkapellen aanbrengen.
Wilhelminastraat 10, dakopbouw bouwen.
Bas de Blokrede 2, dakkapel voorzijde aanbrengen. Ferdinand Huyckburg 12, woning uitbreiden.

Verzenddatum 15 mei 2003:
Kanaalweg 25, lichtreclame plaatsen (reclamevergunning).

KAPVERGUNNINGEN

Kapvergunningen zijn aangevraagd voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 6 en 15 mei 2003:
Bijendans 34 1 goudenregen en 1 sierkers
Van Maerlantpark 5 3 berken
Francisbaai 6 3 schijnacacias
Dinteldal 1 1 berk
Wijnkoopsbaai 32 1 berk

De betreffende kapvergunningen liggen vanaf heden ter inzage.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

BESTEMMINGSPLAN STADSDEELPARK HERZIENING II

Vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor de bouw van twee vrijstaande woningen op het perceel Bermweg 159-161.

Het college maakt bekend dat van de heer W.E. Kasbergen een verzoek is ontvangen om op het perceel Bermweg 159-161 twee vrijstaande woningen te mogen bouwen. Omdat het bouwplan niet past binnen het bestemmingsplan Stadsdeelpark Herziening II, moet een vrijstellingsprocedure worden gevolgd volgens artikel 19, eerste lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In dat kader ligt het verzoek van 22 mei tot en met 19 juni 2003 ter inzage. Tijdens deze periode kan iedereen schriftelijk zijn zienswijze ten aanzien van het bouwplan kenbaar maken.


1e FASE MIDDELWATERING-WEST


Inspraak vrijstelling ex-artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van de bouw van 44 appartementen en 24 waterwoningen op het zogenaamde IVEC-terrein, 1e fase Middelwatering-West.

Het college maakt, ingevolge de inspraakverordening, bekend dat een verzoek om bouwvergunning is ontvangen voor de bouw van 44 appartementen en 24 waterwoningen op het zogenaamde IVEC-terrein,
1e fase Middelwatering-West. Het verzoek ligt van 26 mei 2003 tot en met 4 juli 2003 voor iedereen ter inzage. Tijdens deze periode kan iedereen schriftelijk zienswijzen over het bouwplan kenbaar maken.

Informatie- en inspraakbijeenkomst
Op donderdag 12 juni 2003 om 20.00 uur vindt in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111 een informatie- en inspraakbijeenkomst plaats.

NIGHT EN FUN SKATETOCHT EN DRIE PRESTATIELOPEN

Het college heeft een vergunning verleend aan De Zuiderster BV voor het houden van een:

- night skatetocht op zaterdag 24 mei 2003;
- fun skatetocht en drie prestatielopen op zondag 25 mei 2003.
De vergunning ligt ter inzage.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, het verzoek over het bouwplan inzake het bestemmingsplan Stadsdeelpark Herziening II, het verzoek om een bouwvergunning inzake de 1e fase Middelwatering-West en de vergunning voor de night en fun skatetocht en de drie prestatielopen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.