Dienstenbond CNV

Ledenvergadering bij T-Systems
21-05-2003

Zoals u weet hebben we op vrijdag 16 mei de tweede ronde CAO-onderhandelingen gehad bij T-Systems. Hierbij hebben we kennisgemaakt met de nieuwe directeur, Jan Wisse. Op ons verzoek heeft hij een toelichting gegeven op de koers van T-Systems Internationaal en die in Nederland. Wij maken hieruit op dat T-Systems als levensvatbaar wordt geacht en T-Systems Nederland zijn rol binnen het concern zal blijven spelen.

De voorstellen van de directie, die u eerder heeft ontvangen, zijn doorgenomen. Wij hebben ons bezwaar tegen de afbraakvoorstellen met betrekking tot het leeftijdsbewust personeelsbeleid en het afschaffen van de bovenvaktoeslag aangegeven. Ook hebben we aangegeven dat we, ondanks het (traditioneel) financieel slecht presteren van T-Systems, een gematigde loonontwikkeling op zijn plaats vinden.

Maag
T-Systems heeft aangegeven vooral in zijn maag te zitten met het feit dat de huidige CAO ouderen toestaat om minder te werken tegen ongeveer dezelfde kosten voor het bedrijf. Ze verwachten dat hier binnenkort in ruime mate gebruik van wordt gemaakt en stellen dat ze de kosten daarvan te hoog vinden. Dit betekent dat de niet-ouderen dan zwaarder belast worden. Verder kwam de kostenstijging van het eindloonpensioen op de proppen.

Bespreken
Afgesproken is dat de (nieuwe) directie opnieuw naar de voorstellen gaat kijken en daarbij onze opmerkingen mee zal nemen. Verder zullen wij met u de voorstellen en situatie gaan bespreken (zie hieronder) en de resultaten daarvan meenemen naar de volgende bespreking, op 13 juni 2003. We verwachten dan een CAO-afspraak te kunnen maken en hebben daarbij aangegeven, gezien de huidige situatie binnen het bedrijf, geen bezwaar te hebben tegen het (nagenoeg ongewijzigd) voortzetten van de huidige CAO, wel inclusief een nieuwe loonafspraak.

Ledenvergaderingen:
We organiseren gelijktijdig vergaderingen in Vianen en Heerlen. In Vianen zullen de bestuurders van FNV Bondgenoten en De Unie aanwezig zijn en in Heerlen de bestuurder van de CNV Dienstenbond. Op deze vergaderingen stellen we de CAO-voorstellen aan de orde en de vraag hoe we hier als vakbonden mee om moeten gaan. Voor FNV en CNV geldt ook dat er bepaald moet worden wie op 13 juni onderdeel van de vakbondsonderhandelingsdelegatie zal uitmaken.

Gezamenlijke Ledenvergadering Vakbonden:
Dinsdag 27 mei 2003
aanvang 17.00 uur
Bedrijfsrestaurant vestiging Vianen
Bedrijfsrestaurant vestiging Heerlen

Vragen?
Mocht u nog vragen/opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met Leo Steegemans, bestuurder CNV Dienstenbond, tel: (040)2116674 of email: eindhoven@cnvdibo.nl.

Nog geen lid?
Bent u nog geen lid van de CNV Dienstenbond? Lees dan eens over ons uitgebreide dienstenpakket en word lid!