Intel brengt Hyper-Threading technologie binnen het bereik van de consument

Nieuwe Intel® Pentium® 4 processors en Intel 865-chipsets vormen de basis voor een nieuwe generatie snelle zakelijke PC's en thuiscomputers

Kontich, 21 mei 2003 - Intel laat gebruikers meer doen op hun PC, met de lancering van nieuwe Intel Pentium 4 processors en de Intel 865-chipset die beschikken over de innovatieve Hyper-Threading technologie*. Dankzij Hyper-Threading (HT) technologie lijkt het alsof de PC niet over één, maar over twee processors beschikt, waardoor op dezelfde PC meerdere taken tegelijkertijd op topsnelheid uitgevoerd kunnen worden. De nieuwe Intel Pentium 4 processors - de 2.80C, de 2.60C en de 2.40C - beschikken tevens over een snelle 800 MHz systeembus, die ervoor zorgt dat de gegevensuitwisseling tussen de processor en de rest van het systeem sneller verloopt.

Samen met deze nieuwe processors lanceert Intel de nieuwe 865G en 865PE chipsets, voorheen bekend onder de codenaam 'Springdale'. Naast HT technologie beschikken deze chipsets over vele innovaties die ervoor zorgen dat de mogelijkheden en prestaties van zowel zakelijke PC's als thuiscomputers verder worden verhoogd.

De voordelen van HyperThreading technologie
Voor thuisgebruikers wordt het voordeel van PC's met HT technologie duidelijk wanneer zij meer dan één zwaardere toepassing tegelijk draaien. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om via een Personal Video Recorder live tv-programma's op te nemen in topkwaliteit, terwijl er tegelijkertijd een snel 3D-spel wordt gespeeld, of het is mogelijk tegelijkertijd een DVD-film te bekijken en digitale muziek te coderen. Zakelijke gebruikers kunnen met HT technologie meer doen in minder tijd. Zo kunnen bijvoorbeeld tools zoals virusscanners, encryptiesoftware of compressiesoftware op de achtergrond draaien terwijl het systeem snel blijft reageren op de gebruikerstoepassingen.

Geavanceerde technologie
De Intel 865G- en 865PE-chipsets zijn speciaal ontwikkeld voor de Intel Pentium 4 processors met HT technologie en de geavanceerde 800 MHz systeembus. Daarnaast beschikken ze over een snelle AGP 8X interface voor de snelste 3D-graphics, geïntegreerde Hi-Speed USB 2.0 aansluitingen, een geïntegreerde Gigabit Ethernet-netwerkcontroller en de nieuwe Serial ATA aansluiting voor harddisks, die per seconde 150 megabyte aan data kan transporteren. Intel heeft tevens de 865P-chipset gelanceerd, die beschikt over alle bovengenoemde specificaties, maar dan met ondersteuning voor Intel-processors met een 400 of 533 MHz systeembus.

De Intel 865G-chipset is bij uitstek geschikt voor de meest gebruikelijke zakelijke en consumententoepassingen. Deze chipset ondersteunt dual-channel DDR400/333/266-geheugen en beschikt over nieuwe generatie geïntegreerde graphics: Intel Extreme Graphics 2. De Intel 865PE-chipset ondersteunt dual-channel DDR400-geheugen, terwijl met de Intel 865P-chipset dual-channel DDR333/266-geheugen gebruikt kan worden. Deze beide chipsets zijn gericht op veeleisende zakelijke gebruikers en consumenten. Elk van deze drie nieuwe chipsets is verkrijgbaar met of zonder geïntegreerde software-RAID (Redundant Array of Inexpensive Disks), waarmee de snelheid en betrouwbaarheid van harddisk-opslagsystemen verhoogd kan worden.

Meer waarde voor de zakelijke markt
De combinatie van HT technologie, een snellere systeembus en andere innovaties zoals de geïntegreerde graphics, Gigabit Ethernet en een nieuw programma dat de driverstabiliteit zal garanderen, vormt samen een geavanceerd en betrouwbaar PC-platform voor zakelijk gebruik. Vergeleken met oudere PC's kan dit platform voor aanzienlijke kostenbesparingen en een hogere efficiency zorgen.

Prijzen en beschikbaarheid
Bij afname van 1000 stuks bedragen de prijzen van de Intel Pentium 4 processors 2.80C, 2.60C en 2.40C met HyperThreading techologie respectievelijk $278, $218 en $178 per stuk. De prijs van de Intel 865G-chipset met geïntegreerde software-RAID bedraagt $44 en $41 zonder software-RAID. De prijs van de Intel 865PE-chipset bedraagt $39 met geïntegreerde software-RAID en $36 zonder software-RAID. De prijs van de Intel 865P-chipset bedraagt $36 met geïntegreerde software-RAID en $33 zonder software-RAID. Systemen en moederborden die gebaseerd zijn op deze producten zijn vanaf heden beschikbaar.



Ingezonden persbericht