PERSBERICHT - 2003-05-21

Ook bij Oad Reizen inhaalslag zichtbaar van vakantieboekingen

Werktijdverkorting Globe Reisburos beëindigd

De werktijdverkorting bij de 120 Globe Reisburos is met ingang van 19 mei beëindigd. De werktijdverkorting van vijftig procent ging zes weken geleden in, nadat de vakantieboekingen sterk waren teruggelopen als gevolg van het uitbreken van de oorlog in Irak. De werktijd-verkorting gold voor 595 Globe werknemers.

Volgens Globe-directeur C. van Eijden is het aantal boekingen dat dagelijks wordt gemaakt momenteel weer ongeveer op het niveau van vorig jaar. Van Eijden verwacht zelfs nog een verbetering van het aantal boekingen. Veel Nederlanders willen wel op vakantie, maar hebben nog niet geboekt. We denken dus dat er nog een inhaalslag voor boekingen in het zomerseizoen en in het naseizoen zal worden gemaakt.

De Globe Reisburos maken deel uit van de Oad Groep, één van de drie grootste reisconcerns van ons land.

Algemeen directeur G.W. Boven van de Oad Groep ziet nu al een duidelijk herstel van de vakantiemarkt: Oad Reizen, onze touroperator-divisie, vertoont een duidelijke stijging in het aantal boekingen. Die stijging doet zich voor in zowel vlieg-, bus als eigen autovakanties, dus eigenlijk over de hele linie. Het boekingsniveau ligt op dit moment ruim boven vorig jaar, er is dus zeker sprake van een inhaalslag. En hoewel we ten tijde van de oorlog qua boekingsniveau een terugloop hebben gesignaleerd, verwacht ik toch dat het totale aantal Oad zomerboekingen dat van vorig jaar zal overtreffen.

Noot voor de redactie (