Politie Midden- en West Brabant

Perberichten District Breda (21/05)

Breda, woensdag 21 mei 2003

Politie Etten-Leur betrapt schennispleger op heterdaad

ETTEN-LEUR: Vanmorgen heeft de politie Etten-Leur op de Mon Plaisir op heterdaad een schennispleger betrapt. De man, een 41-jarige Bredanaar, heeft toegegeven de afgelopen maanden, wekelijks schennis gepleegd te hebben, ook meerdere keren op de plaats waar hij vanmorgen werd betrapt.

De politie Etten-Leur kreeg de afgelopen maanden meldingen van scholieren die naar school fietsten dat op de Mon Plaisir nabij de Florijnstraat een man schennis ten opzichte van hen pleegde. Agenten besloten daarom vanmorgen in burger te posten. Omstreeks 07.50 uur zagen zij dat een man zijn auto op de Florijnstraat parkeerde. Een agente die in burger over het fietspad reed, werd met de schennispleger geconfronteerd. Zij zag dat een man uit de bosschages kwam en zijn broek naar beneden deed en zijn geslachtsdeel vastpakte. Zij waarschuwde met haar portofoon enkele collega`s. De man die inmiddels weer naar zijn auto was gelopen, werd met zijn voertuig op de Vosdonk staande gehouden en gearresteerd. De man gaf toe de afgelopen maanden, vrijwel wekelijks schennis te hebben gepleegd. De politie maakt proces-verbaal op. De politie roept mensen die menen geconfronteerd te zijn met deze schennispleger op om zich via 0900-8844 te melden bij de politie Etten-Leur.

Ongeval met taxi, kinderen ongedeerd

BREDA: Op woensdag 21 mei omstreeks 07.15 uur reed een 39-jarige vrouw uit Etten-Leur over de Emerparklaan in een taxibus met 5 kinderen naar school. Zij moest remmen voor een voorganger en gleed van de weg in de sloot. Zowel de kinderen als de chauffeur konden ongedeerd uit de auto komen en met een andere taxibus naar school. De kinderen droegen allemaal een gordel. De auto werd getakeld en de schade viel mee.

Diefstal mobieltje

BREDA: Een 13-jarige jongen heeft vandaag aangifte gedaan van beroving. Hij reed op zijn skates over het Walpad (Haagde Beemden) toen een fietser hem ter hoogte van de Emertunnel inhaalde en zijn mobiele telefoon uit zijn handen trok. De jongen viel daardoor op de grond en liep schaafwonden op. Het zou gaan om een brildragende man met een Zuid Europees uiterlijk, leeftijd circa 21 jaar. Het incident vond plaats zondag 18 mei jl. omstreeks 18.00 uur.

Politie houdt man aan voor poging doodslag

ZEVENBERGEN: Vanmorgen is een 22 jarige man uit Zevenbergen aangehouden die wordt verdacht van poging doodslag. Op maandagavond 19 mei is de verdachte na een ruzie op de Westrand in Zevenbergen met zijn auto ingereden op een andere persoon, eveneens een 22-jarige man uit Deze persoon werd door de auto aangereden, waardoor hij op verschillende plaatsen aan zijn lichaam werd verwond. Naar de precieze toedracht wordt een onderzoek ingesteld.

Twee meldingen van lastig vallen kinderen in Klundert

KLUNDERT: De politie heeft van twee ouders in Klundert een melding gehad dat hun kinderen zijn aangesproken door een volwassen man die hen een snoepje aanbiedt of vraagt mee te gaan. Gelet op de signalementen gaat het vermoedelijk om twee verschillende personen. De wijkagent heeft naar aanleiding van de zorg die hierover bij ouders in Klundert leeft, gesproken met de directeuren van de drie scholen. Afgesproken is dat in de lessen aandacht wordt besteed aan de problematiek en dat ouders worden geïnformeerd.

De 1e melding die de politie op 16 mei melding kreeg gaat over een 7-jarig jongetje die op 4 en 5 mei tijdens het spelen werd aangesproken door een man die aan hem vroeg: "Ga je mee`. De jongen ging daar niet op in. Het zou volgens de jongen gaan om een oudere man met wit of grijs haar. Het gebeurde beide keren tussen 16.00 en 16.30 uur. De dader zou rijden in een auto met een rode kleur.

De 2e melding eveneens binnengekomen op 16 mei, betreft een 11-jarig jongetje die op 15 mei jl. tijdens het fietsen omstreeks 12.15 uur was aangesproken door een man die vroeg of hij wilde stoppen, want dan zou hij een snoepje krijgen. De jongen fietste door. Het zou hierbij om een lange smalle persoon met kort haar en een zonnebril. Hij zou bij een geparkeerde auto hebben gestaan, merk niet bekend.

Cavia`s gestolen uit kinderboerderij

ZEVENBERGEN: Van maandag op dinsdag is er ingebroken in de kinderboerderij aan de Vlimmeren te Zevenbergen. Er werden twee cavia`s uit een kooi ontvreemd. Eveneens werden kooitoebehoren, zoals de ruif, naamkaartje, voerbakken etc, meegenomen. Vermoedelijk is men de omheining over geklommen, waarna van de stal een raam is geforceerd.

Aanrijding

ZEVENBERGEN: Gisterenavond vond er een kop-staart aanrijding plaats op de Wilhelminapark te Zevenbergen tussen twee personenauto`s Bij de aanrijding waren een 46-jarige vrouw uit Zevenbergen en een 47-jarige vrouw uit Willemstad betrokken

Bron: Willem van Hooijdonk