Gemeente Dalfsen

21-05-2003

Dalfsen support ultraloper Cor Westhuis

Collega's en sportvrienden van Dalfsenaar Cor Westhuis reisden dinsdag 20 mei af naar het Duitse Plettenberg om hem te ondersteunen tijdens de misschien wel opmerkelijkste sportuitdaging aller tijden: de Trans Europe Foot Race. Bijna 50 mensen stonden aan de kant met vlag, spandoek en ballonnen om Cor en zijn gezin te trakteren op een feestelijk onthaal. De Dalfser delegatie bleeft niet onopgemerkt in Plettenberg. Een groot deel van de route door het stadscentrum werd met stoepkrijt voorzien van kleurrijke aanmoedigingen, tekeningen en leuzen voor de enige Nederlandse deelnemer aan de ultraloop. Cor Westhuis startte op 19 april in Lissabon aan zijn race. Hij hoopt op 21 juni te finishen in Moskou. Als dat lukt heeft hij er 5100 kilometer op zitten! Plettenberg, zo'n 50 kilometer ten oosten van Dortmund, ligt net over de helft van de route. Ondanks dat Cor sinds 19 april al 2500 kilometer op zijn naam heeft staan, oogt hij nog bijzonder fit. Op een enkele blaar na is hij tot nu toe zonder blessures gebleven.
De Trans Europe Foot Race telde aanvankelijk 49 deelnemers. De helft is inmiddels al afgevallen. Westhuis kwam in Plettenburg als 11e over de eindstreep.
De Dalfser ultraloper wordt in zijn hardloopavontuur bijgestaan door echtgenote Harmien en zoon Sybrand. Zij leggen het traject op de fiets af.
De warme belangstelling uit Dalfsen kon het drietal zeer waarderen.