Lijst Pim Fortuyn


21 mei 2003

Max Hermans finalist in Parlementair Debattoernooi 2003

Ronduit verrassend positief beoordeelde de jury het optreden van LPF-er Max Hermans tijdens het debattoernooi. Men vroeg zich af waar de Lijst Pim Fortuyn ze vandaan haalden. Met sterke argumenten gaf hij zijn opponenten lik op stuk en drong door tot de halve finale. Hier trof hij D66-er Boris van den Ham als zijn tegenstander en overtrof ook hem met verbale hoogstandjes.

In de eindfinale stond Max Hermans tegenover Mirjam Sterk van het CDA. Hij moest de stelling Pim Fortuyn heeft tot verandering in Politiek Den Haag geleid aanvallen. De jury beschouwde de inbreng van beiden van hoge professionele kwaliteit, waarna Mirjam Sterk uiteindelijk als winnares de Ciceroprijs in ontvangst mocht nemen.

Jaarlijks wordt door het NRC Handelsblad een debatwedstrijd georganiseerd voor nieuwe Kamerleden. Kamerleden van alle partijen, vertegenwoordigd in de Tweede Kamer gingen dit jaar met elkaar in debat op 20 mei jl. In de Oude Zaal van de Tweede Kamer namen namens de Lijst Pim Fortuyn de jonge kamerleden Joost Eerdmans en Max Hermans deel. Tezamen met een veertiental andere nieuwe kamerleden werden zij per debat beoordeeld door een ervaren debatjury.