Ingezonden persbericht

'Geen reactie? Tijd voor actie!'

Vereniging PAYBACK organiseert grootschalige demonstratie tegen DEXIA

ARNHEM, 20030508 -- Belangenvereniging PAYBACK organiseert woensdag 21 mei een grootschalige demonstratie tegen aandelenleasebedrijf DEXIA. Zij komt hiermee op voor de belangen van vele honderdduizenden mensen die gedupeerd zijn door de zogenaamde leaseconstructies.

Huizen die verkocht moeten worden, kinderen die niet kunnen gaan studeren, of ouderen die hun appeltje voor de dorst kwijt zijn na jarenlang 'sparen'. Velen hebben zelfs enorme schulden opgebouwd. Eigen schuld, dikke bult? Dat is maar de vraag. "Veel van deze gedupeerden zijn foutief voorgelicht, vaak moedwillig. Ze dachten een mooi spaarplan te beginnen, maar werden misleid door het creatief woordgebruik van de aanbieders, met alle vreselijke gevolgen van dien", zegt PAYBACK- voorzitter Jurgen Weber. "Ik ben zelf adviseur geweest en toch ook slachtoffer van twee aandelenlease contracten geworden. Het is dus niet raar dat mensen die daar minder in vanaf weten er met open ogen zijn ingetuind. Zij hebben een stem nodig. Vereniging PAYBACK komt op voor de belangen van mensen die getroffen zijn door de misleidende verkooppraktijken."

De belangenvereniging PAYBACK zet zich niet alleen in voor mensen die het slachtoffer geworden zijn van DEXIA, of hun overgenomen dochter Legio-Lease, ook het Sprintplan van Spaarbeleg, het vliegwiel van AEGON of de beursversneller van FORTIS ligt onder vuur, evenals tussenpersonen zoals Spaar Select. PAYBACK probeert met de aanbieders tot een compromis te komen, waarin de gedupeerden op een creatieve manier geholpen worden en beide partijen een toekomst hebben. Tot nu toe heeft alleen AEGON zich bereid getoond te overleggen. Van DEXIA komt taal nog teken, zelfs nadat het Tros-programma RADAR aandacht besteedde aan de zaak.

PAYBACK hoopt met deze demonstratie tot een dialoog te kunnen komen met DEXIA, de politici duidelijk te maken dat er iets moet gebeuren, maar bovenal de gedupeerden een stem te geven. Veel mensen voelen zich beschaamd over het feit dat ze 'er ingetuind' zijn en durven geen actie te ondernemen. Bovendien zijn de bedrijven waartegen ze actie moeten ondernemen zo groot, dat men meent geen kans te maken. PAYBACK zet zich vrijwillig in om de getroffenen bijeen te brengen om zo een vuist te kunnen maken tegen aanbieders met misleidende verkooppraktijken. Voorzitter Weber: "Als de gedupeerden in hun recht geloven en met ons gezamenlijk er voor knokken, dan komt er ook een oplossing!"

Praktische informatie over de demonstratie:
Wanneer: 21 mei om 13.00 uur
Verzamelen bij het scheepvaartmuseum in Amsterdam (vlakbij het Centraal Station) Van daaruit gaat de tocht naar het hoofdkantoor van DEXIA Meer informatie? Kijk op www.pay-back.nl of bel 026 3270525



Ingezonden persbericht