Ingezonden persbericht

Nationale ICT jaarprijzen 2003 uitgereikt

Utrecht, 21 mei 2003 - De grootste ICT-prijs van Nederland, de Broos van Erp Prijs van 50.000 Euro, is uitgereikt aan HowardsHome, een nieuwsuitgeverij. Gisteravond zijn ook de overige vijf Nederlandse ICT-jaarprijzen tijdens het Nationaal ICT Event uitgereikt. Plaatsvervangend Secretaris Generaal Buijink overhandigde de grote prijs namens het Ministerie van Economische Zaken.

In een reaktie zei directeur Fred van Dijk van HowardsHome, dat hij de prijs vooral zou besteden aan uitbreiding van zijn marketing van zijn bedrijf, dat nu 100 klanten heeft.

De ICT Personality Award 2002 ging dit jaar naar Joop van Lunteren, de voormalig Directeur Generaal van de Belastingdienst. Kender Thijssen, leverancier van telecom- en ICT-voorzieningen, kreeg uit handen van de Amerikaanse Ambassadeur Sobel de ICT Publieksprijs overhandigd. Andere prijswinnaars waren Amgate, een internet dienstverlener, die de ICT Company Award kreeg, en Koninklijke Boskalis Westminster, een internationaal baggerbedrijf, die de ICT Boardroom Award in de wacht sleepte, en de Rotterdamse Kamer van Koophandel die de MyOffice Award kreeg uitgereikt.

Tijdens een sfeervolle avond werden de belangrijkste ICT- en e-business gerelateerde prijzen uitgereikt aan personen en bedrijven, die zich het afgelopen jaar rond ICT positief hebben onderscheiden.

De jury, onder leiding van Amandus Lundqvist, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven, had in april uit de vele inzendingen reeds de genomineerden geselecteerd. Daarbij werd zij ondersteund door een vakjury van ICT-deskundigen.

Namens het Ministerie van Economische reikte Plaatsvervangend Secretaris Generaal Buijink de Broos van Erp Prijs uit en de bijhehorende geldprijs van ¤ 50.000. In zijn toespraak ging de heer Buijink in op het belang van innovatie en ICT voor de Nederlandse economie:" We moeten het juist nu hebben van creatieve en innovatieve geesten. En daarvan zitten er in deze zaal vanavond velen". Ook prees hij de krachtenbundeling in Het Nationaal ICT Event: "Hier zit de crème de la crème van de Nederlandse bits en bytes. (*.). Bovendien staat dit nationale event symbool voor de kracht en het innovatieve gehalte van de Nederlandse ICT-sector. Ook in moeilijke tijden."

In totaal waren 117 bedrijven aangemeld voor de vier bedrijfscategorieën. Voor de ICT Publieksprijs en ICT Personality Award konden geen voordrachten worden gedaan.
De ICT Publieksprijs werd gekozen door de bezoekers van de Computable website, die een keuze konden maken uit alle 17 genomineerde bedrijven. De Amerikaanse Ambassadeur Sobel reikte deze prijs uit aan Kender Thijssen. In vier weken tijd werden ruim 1200 stemmen uitgebracht.

Oud-Directeur Generaal van het Ministerie van Financiën, Joop van Lunteren, is tot ICT Personality 2003 uitgeroepen vanwege de belangrijke rol, die hij vervuld heeft bij de acceptatie en invoering van ICT bij de overheid. In de vijftien jaar, dat hij verantwoordelijk was voor de Belastingdienst, heeft hij een ICT-beleid ontwikkeld, dat al jarenlang model staat voor overheidsorganisaties en bedrijven. Met de titel ICT Personality van het Jaar 2003 onderscheidt de jury niet alleen de visie en de persoonlijke betrokkenheid van Van Lunteren, maar wil de jury eveneens het belang van ICT voor de overheid onderstrepen.

Voorafgaand aan de uitreiking presenteerden alle genomineerde bedrijven zich in het druk bezocht en afwisselend middagprogramma aan 300 geïnteresseerden en aan de hoofdjury, die aansluitend de uiteindelijke winnaar per categorie vaststelde.

In het Nationaal ICT Event worden de belangrijkste e-business en ICT-gerelateerde awards in Nederland samengebracht. Het Nationaal ICT Event heeft als doel het gebruik van ICT-toepassingen te stimuleren en een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat rond ICT en e business in Nederland. Het evenement verbindt daarbij tal van organisaties en

personen, die actief betrokken (willen) zijn bij de ontwikkeling van ICT en ICT-toepassingen.

Het Nationaal ICT Event is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, Nederland~ICT en Media Plaza en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met onze partners VNU Business Publications en Jaarbeurs Exhibitions & Media.

Meer informatie over de winnaars, genomineerden, het juryrapport en de awards is te vinden op ?FMACROBUTTON HtmlResAnchor www.ictevent.nl

Noot aan de redactie (