Ingezonden persbericht

Nederlandse topzeiler succesvol met Zwitsers horlogemerk

HEEMSTEDE, 20030521 -- TNG Swiss Watches brengt een serie horloges op de markt, ontwikkeld door de Nederlandse topzeiler Herbert Dercksen. De horloges van TNG Swiss Watches zijn een combinatie van Zwitserse precisie, de nieuwste technologische snufjes en stijlvol design. De collectie is gericht op de consument die van avontuur houdt en de sportieve eigenschappen van deze horloges waardeert.

Zes jaar geleden kwam de Nederlander Herbert Dercksen terug van de Olympische Spelen in Atlanta met de vurige wens een topklasse wedstrijdhorloge te ontwikkelen. Dercksen licht toe: "Sinds de Olympische Spelen van 1996 zijn de regels in het wedstrijdzeilen veranderd, waardoor je met verschillende startprocedures wordt geconfronteerd. Ik had behoefte aan een nieuw, kwalitatief hoogwaardig horloge dat voldoet aan de extreme eisen in de zeilsport. Daarom heb ik een horloge ontwikkeld dat de nieuwste technologie, precisie en design combineert in een stijlvol en sportief uurwerk met vele functies."

De collectie
Het eerste uurwerk, de Tornado, kwam in 1998 op de markt en is ontwikkeld voor en door wedstrijdzeilers. Daarnaast bevat de collectie van TNG Swiss Watches nog drie andere modellen, speciaal gericht op de consument. De andere modellen zijn: de Matchracer, de Baltic Cup en de Racemaster. Voor dames is er een Racemaster Lady. Alle modellen uit de collectie van TNG Swiss Watches hebben een aantrekkelijke en sportieve, stijlvolle vormgeving. De consument kan kiezen uit diverse banden, bijvoorbeeld een leren band, volledig waterproof en in vele kleuren; een stalen band in twee typen of een gekleurde Velcro band van nylon. De horloges van TNG Swiss Watches zijn te koop bij juweliers in heel Nederland. Wereldwijd zijn de horloges van TNG Swiss Watches onder meer te koop bij de Amerikaanse horlogeketen Tourneau, zoals bijvoorbeeld in het bekende filiaal 'Time Machine' in New York. Adviesverkoopprijzen vanaf ¤ 399,--.

Over TNG Swiss Watches
TNG is een afkorting van Tack & Gybe, wat overstag gaan en gijpen betekent. Dit zijn in de zeilsport de twee belangrijkste manieren om van koers te veranderen. Topzeiler Dercksen (29), afkomstig uit een familie met horlogehistorie, zocht voor de ontwikkeling van het eerste wedstrijdhorloge de hulp van zijn neef Peter Stas, eigenaar van het Zwitserse horlogemerk Frederique Constant en het merk TNG Swiss Watches was geboren. TNG Swiss Watches is dit jaar wederom de officiële tijdwaarnemer van de Ronde om Texel, 's werelds grootste catamaranrace. De 26e editie van deze wereldberoemde race vindt plaats op 21 juni 2003. Dit jaar introduceert TNG Swiss Watches de resultaten in 'real time'. Meer informatie biedt www.tngwatches.com.

Topzeiler Dercksen
Dercksen zeilt momenteel met tweevoudig Olympische medaillewinnaar Mitch Booth. De twee catamaranspecialisten bereiden zich samen voor op de Olympische Spelen van Athene 2004 in de extreem snelle Tornado klasse. Ze zijn een van de favorieten om het goud te winnen voor Oranje. Dercksen en Booth staan tweede op de wereldranglijst in de Tornado en mogen zich dit jaar ook Wereldkampioen Formula 18 catamaran noemen. Uiteraard doen Booth en Dercksen, die de Ronde van Texel al vier keer gewonnen hebben, ook dit jaar weer mee.



Ingezonden persbericht