Ingezonden persbericht

Internetbureau eFocus neemt adviesbureau Blinque over

NIEUWEGEIN, 20030521 -- Internetbureau eFocus heeft onderzoeks- en adviesbureau Blinque (website optimalisatie, webmarketing) per 20 mei jongstleden overgenomen. Directeur Huub van Mierlo is toegetreden tot de directie van eFocus.

Deze overname geeft invulling aan de overtuiging van beide bedrijven dat websites inmiddels volwaardige communicatie-, service-, en verkoop-kanalen voor bedrijven en instellingen zijn. Websites moeten volgens beide bedrijven vooral worden beoordeeld op effectiviteit.

De nieuwe organisatie richt zich de volgende drie aandachtsgebieden:
- Ontwikkeling van online projecten, zoals websites, content management systemen en e-business applicaties.
- Verbetering van bestaande online projecten middels gebruikersonderzoeken, statistiek analyses en expert/usability analyses.
- Webmarketing, met name zoekmachine marketing, e-mail marketing en de ontwikkeling van actiesites.
Doel van de nieuwe organisatie is de realisatie van effectieve online projecten. Effectief voor de gebruiker en effectief voor de opdrachtgever. eFocus realiseert dit door in haar aanpak de doelen van de gebruiker centraal te stellen en online activiteiten zo optimaal mogelijk te integreren in de bedrijfsprocessen van de opdrachtgever. In de ontwikkelingstrajecten zijn ook kostenbeheersing en sturing op rendement belangrijke uitgangspunten.

Alle activiteiten van Blinque zullen onder de naam van eFocus worden voortgezet. De gezamenlijke omvang van de onderneming is na overname 25 medewerkers.

Over Blinque

Blinque, opgericht in 2001, verbetert het resultaat van bestaande websites door middel van adviezen aan de hand van analyse, optimalisatie van de usability en webmarketing. Blinque is actief voor top 500 bedrijven in Nederland en heeft het eerste kwartaal 2003 met een positief resultaat afgesloten. Blinque werkt onder andere voor: Kluwer, Adformatie, Wegener eMedia (Jobtrack.nl en Autotrack.nl), Twentsche Courant Tubantia, Utrechts Nieuwsblad, Amvest, Gonzales BBQ restaurants en Reeleezee.

Over eFocus

eFocus, opgericht in 2000, is gespecialiseerd in de realisatie van websites, content management systemen en e-business applicaties. Sinds de oprichting is dit met veel succes gedaan, elk jaar is een groei van 40% of hoger gerealiseerd. eFocus werkt onder andere voor: Ernst & Young, TPG Post, Monsterboard, Cendris, MediNova, WOSM, Quote Media Groep, AGU, Easynet en vocBetonbouw.



Ingezonden persbericht