Ingezonden persbericht


Aan : Diverse Media

Van : Jerry Groenewegen

Bewoner binnenstad Amsterdam

Betreft : Horecanota binnenstad Amsterdam

Datum : 21 mei 2002

Geachte heer /mevrouw,

Bijgaand treft u een brief die ik vanavond ga inspreken tijdens de commissie Algemene Zaken stadsdeel Centrum Amsterdam.

Samen met deze brief bied ik 100 steunbetuigingen aan.

Kern is gewoon dat we een superstad willen als bewoners met goede horeca en evenementen waar wij trots op kunnen zijn. Maar dan moeten er ook goede afspraken zijn die wel gehandhaafd worden.

Wellicht kunt u hier iets mee in uw berichtgeving.

Met vriendelijke groet,

Jerry Groenewegen

Aan : Commissie Algemene Zaken van het stadsdeel Centrum Amsterdam Dagelijks Bestuur stadsdeel Centrum Betreft : Horecabeleid binnenstad
Datum : 21 mei 2003
Van : Jerry Groenewegen namens diverse bewoners van de binnenstad Amsterdam

Geachte commissie, geacht Dagelijks Bestuur,

Namens een groot aantal bewoners van de binnenstad wil ik benadrukken dat wij verheugd zijn met de eerste aanzet tot horecabeleid in de binnenstad van Amsterdam. Dit beleid is hard nodig want wij zijn van mening dat er iets moet gebeuren met de horeca in de binnenstad. Het belangrijkste vinden wij dat de horeca weer het paradepaardje van Amsterdam moet worden. Immers, wij zijn allen actieve bewoners van de binnenstad en maken graag gebruik van, de door ons zeer gewaardeerde, horeca.

Wat moet er naar onze mening veranderen:

- Vrije sluitingstijden. Deze moeten voor alle bedrijven in de binnenstad gaan gelden. Nu worden alleen de concentratiegebieden aangewezen. Bekend bij u mag zijn dat deze gebieden veelal bezocht worden door bezoekers buiten Amsterdam. Echter, in de Jordaan, de Nieuwmarkt, etc. waar wij als bewoners wonen en uitgaan moet dit ook mogelijk worden gemaakt.
- Terrassen. Velen van ons hebben geen balkon of buiten. Wat ons betreft mogen de terrassen in de woongebieden dan ook best wat groter en ook staande terrassen om lekker na je werk te borrelen of in het weekend je buurtjes te ontmoeten moet wat ons betreft mogelijk zijn. Nu moeten we netjes aan een tafeltje zitten (als er al plaats is) en o wee als je buiten het lijntje komt. Maak het wat makkelijker en gezelliger.
- Tropisch weer scenario. Niets leuker dan buiten eten in de leuke straatjes in de vele buurten die we hebben. Echter, het moet nu wel erg warm zijn moet dat mogen. Wij willen vanaf 24 graden al buiten zitten.
- Feesten in Amsterdam. Feesten moet mogelijk zijn in Amsterdam. Echter, zoals het nu gebeurd is het een dooie boel. Het aantal decibellen is echt minimaal en een lekker sfeertje komt moeilijk los. Laat die paar keer per jaar dat het feest is het ook gewoon knallen. Luide muziek, optredens, dj's en dergelijke. Op straat mag het ook wat langer doorgaan.
Uiteraard begrijpen wij dat het niet altijd feest kan zijn in Amsterdam daarom vinden wij dat er strikt gehandhaafd moet worden het gehele jaar door.

En aan handhaving ontbreekt het helaas nog wel eens. Het is dan ook het ontbreken van deze handhaving dat het draagvlak om echte leuke dingen te organiseren weghaalt.

Wij hopen dat u ook het belang van de bewoners in uw beslissingen laat meewegen en dat wij een bruisende stad willen met duidelijke regelgeving en een strikte handhaving.

Hoogachtend,

P. Groenewegen

Jerrygroenewegen@wanadoo.nl

020-4208967