Stork Groep NV

Capaciteitsaanpassing bij Stork Industrial Components in Eindhoven/Son

Bij Stork Industrial Components in Eindhoven/Son zullen 115 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Dit aantal komt boven op de 135 ontslagen die eind 2002 zijn aangekondigd en die inmiddels grotendeels zijn geëffectueerd. Marktomstandigheden en outsourcing zijn de belangrijkste oorzaken van deze capaciteitsaanpassing. Outsourcing is een van de gevolgen van een strategische heroriëntatie die Stork Industrial Components doorvoert.

Bij Stork Electronics (Son) en Stork Industrial Modules (Eindhoven), beide onderdeel van de groep Industrial Components, zal een strategische heroriëntatie plaatsvinden. In de nieuwe strategie zullen beide bedrijven zich meer richten op kennisintensieve processen zoals design, prototype bouw en fabricage van complexe producten. De reguliere arbeidsintensieve productie zal geleidelijk worden verplaatst naar goedkopere productielocaties, waarvoor onderhandelingen met mogelijke strategische partners al worden gevoerd. Om aan deze nieuwe strategie beter invulling te kunnen geven, gaan beide bedrijven integreren. Dat is noodzakelijk om hun concurrentiepositie te verbeteren en effectiever op de eisen van de klanten te kunnen inspelen.

Deze strategische heroriëntatie is in combinatie met de aanhoudend slechte marktomstandigheden in de halfgeleiderindustrie en de sombere vooruitzichten voor de rest van het jaar aanleiding voor een reorganisatie. In de bedrijven in Eindhoven en Son zullen 115 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Dit aantal komt boven op de 135 ontslagen die eind 2002 zijn aangekondigd en die inmiddels grotendeels zijn geëffectueerd. In de nieuwe ontslagronde zal volgende week voor 55 personeelsleden collectief ontslag worden aangevraagd. De overige banen zullen in de loop van de komende maanden verdwijnen.

Bonden, OR en medewerkers zijn geïnformeerd.

Stork Industrial Components ontwerpt en produceert (hoogwaardige) elektronica- en mechanische componenten en systemen, veelal in opdracht van industriële eindgebruikers. In 2002 boekte de groep met 1.050 medewerkers een omzet van EUR 137 miljoen.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel.: 035 - 695 75 75
of 06 - 51 98 40 54

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14