Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave woensdag 21 mei 2003

* VERDACHTE BEROVING AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Dinsdagavond even voor middernacht meldde zich bij het politiebureau Schiedam een zestienjarige jongen uit Schiedam met de mededeling dat hij dinsdagmiddag betrokken was geweest bij een beroving. Rond kwart over vijf beroofde hij met een nog voortvluchtige mededader op het Emmaplein een daar lopende vijftienjarige jongen uit Schiedam van zijn handtelefoon. Het slachtoffer werd daarbij geslagen en naar de grond gewerkt. De jeugdige verdachte werd voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.


* INBREKERS AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Woensdagmorgen rond half vier hield politiepersoneel van het district Schiedam in het Beatrixpark twee Schiedammers, beiden 34 jaar, aan, nadat het tweetal even tevoren had ingebroken bij een juwelier i het Hof van Spaland. Na een inbraakalarm bij de juwelier stelden de politiemensen een onderzoek in, waarbij zij een auto achtervolgden, die daar met hoge snelheid wegreed. Tijdens de achtervolging knalde de auto, waarin beide mannen zaten tegen een boom, waarna het tweetal kon worden aangehouden. In hun auto lagen een tiental videocamera's en een kassa, die zij bij de inbraak hadden buitgemaakt, alsmede een aantal inbrekerswerktuigen. Bovendien bleek de auto, waarin het tweetal reed, van diefstal afkomstig. De beide Schiedammers werden ingesloten.


* BRAND IN WONING
Woensdagmorgen even na drie uur ontstond door nog onbekende oorzaak brand in de keuken van een woning in de Van der Takstraat. Door de zware rookontwikkeling en een uitslaande brand aan de achterzijde moesten drie bewoners door een ladderwagen van de brandweer uit hun woningen worden gehaald. Een aantal bewoners van aangrenzende portieken werd uit voorzorg, evenals een aantal huisdieren, ge 0/00vacueerd, maar kon in de loop van de morgen hun woningen weer betrekken. Rond half vier had de brandweer de brand onder controle. Drie bewoners, die via de ladderwagen uit hun woningen waren gehaald, moesten in verband met rookvergiftigingsverschijnselen door GGD-personeel naar het MCRZ, locatie Zuiderziekenhuis worden vervoerd.


* BROMFIETSCONTROLE
BARENDRECHT - Politiepersoneel van het district Zuid hield tussen dinsdagmiddag vier uur en acht uur 's avonds, samen met twee motorrijders van de Verkeerspolitie, een bromfietscontrole op het Provinciaal Fietspad onder de Rijksweg A15. In totaal werden gedurende de controle 51 bromfietsen en -scooters gecontroleerd, waarbij 32 bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer teveel vermogen, geen verzekering, verkeerde plaat, geen helm op en een aantal technische gebreken.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
VLAARDINGEN - In verband met een stroomstoring werd dinsdag rond het middaguur door personeel van Eneco en van het politiebureau Vlaardingen een onderzoek ingesteld in een woning in de Fultonstraat. De storing bleek te zijn veroorzaakt door de elektriciteitsvoorziening van een in de woning gevestigde hennepkwekerij. Daarbij werden zo'n 500 hennepplanten in beslag genomen. Tevens werd de elektriciteit afgesloten. Naar de eigenaar van de kwekerij, die niet thuis was, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* ALCOHOL- EN VERKEERSCONTROLE
HOEK VAN HOLLAND - Politiepersoneel van het Bureau Hoek van Holland hield dinsdagmiddag en -avond in Hoek van Holland een alcohol- en verkeerscontrole. In totaal moesten 42 automobilisten een blaastest afleggen, waarbij één automobilist met een slok teveel op achter het stuur zat. Tevens werden er 67 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten voor onder meer het niet dragen van de autogordel, geen rijbewijs, valse naam opgeven en het voeren van mistlichten. Er werden tien bromfietsen gecontroleerd, waarbij 12 processen-verbaal werden opgemaakt voor het niet in het bezit zijn van het bromfietscertificaat, het niet dragen van de helm, te veel vermogen en het onverzekerd rijden. Tevens werden er 18 vrachtwagens gecontroleerd, waarvan twee vrachtwagenbestuurders op de bon gingen wegens het overschrijden van de Arbeidstijdenwet. In ''n van de vrachtwagens werd een p[ een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen en in beslag genomen. Tenslotte werden drie buitenlandse bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en het overschrijden van de maximum snelheid. Zij konden direct afrekenen.


* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht en Project Verkeershandhaving) hield dinsdagmiddag en -avond radarsnelheidscontroles op de Brede Hilledijk, Abram van Rijckevorselweg, Olympiaweg, Pascalweg en Zuidplein. Drie van de controles (Brede Hilledijk, Olympiaweg en Pascalweg) werden gehouden na klachten van bewoners over hoge rijsnelheden van het verkeer. Tussen kwart over drie en kwart over vijf namen op de Brede Hilledijk 55 van de 570 passerende automobilisten het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur. Op de Abram van Rijckevorselweg werd tussen kwart voor vier en vijf uur gecontroleerd. Hier hielden 85 van de 820 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score: 107 km/uur in plaats van '50'. Tussen kwart voor zes en kwart voor zeven stond de snelheidsradar op de Olympiaweg. Hier overschreden 61 van de 347 passerende automobilisten de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur. Op de Pascalweg, waar tussen zeven en acht uur werd gecontroleerd, flitste de snelheidsradar 20 van de 497 voorbijrijdende automobilisten. Hier bedroeg de hoogste score 78 km/uur in plaats van '50'. Tussen kwart voor acht en half tien hielden op het Zuidplein 66 van de 880 passerende automobilisten zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur.


1. HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
OOSTVOORNE - Politiepersoneel van het district De Eilanden stelde dinsdagmiddag omstreeks half drie een onderzoek in een woning aan De Pinnepot in. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 2.400 hennepstekjes, 1.280 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij, die niet aanweizg was, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* CARJACKING
Dinsdagavond even voor half acht werd op de Stadhoudersweg, vlak bij de oprit naar de oostbaan van de Rijksweg A13 een 39-jarige automobilist uit Rijswijk het slachtoffer van carjacking. De auto van de Rijswijker werd van achteren licht aangetikt door de bestuurder van een onbekende Volkswagen Golf. Doordat de bestuurder werd afgeleid en uit zijn auto, een grijze BMW 735i, stapte, nam een mede-inzittende van de Golf razendsnel plaats achter het stuur van de BMW, waarna beide auto's met hoge snelheid op de oostbaan van de Rijksweg A13 wegreden. De recherche van het district De Noordhoek is op zoek naar getuigen van de carjacking. Deze kunnen zich telefonisch melden via het nummer 0900-8844.


* OVERVAL KANTINE TENNISVERENIGING
Woensdagmorgen rond kwart voor één werd door drie gewapende en gemaskerde mannen een overval gepleegd op de kantine van een tennisvereniging aan de Dorpslaan in het Zuiderpark. In de kantine bevonden zich nog acht personen, waarvan een aantal onder bedreiging enkele persoonlijke zaken aan de overvallers moest afgeven. Tevens nam het drietal ook de kassa van de bar mee, waarin een nog onbekend geldbedrag.