Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 21-05-2003 3e persbericht van 21 mei 2003

Eindhoven: Verkeersongeval
Een vrouw van 32 uit Eindhoven en haar 9 jaar oude dochtertje zijn woensdagmiddag rond 15.20 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Kloosterdreef. De vrouw was met de fiets en haar dochtertje zat achterop. Ter hoogte van de kruising met de Europalaan stak de fietsster haar hand uit en wilde oversteken. Een auto, bestuurd door een 67-jarige Eindhovense kon haar niet meer ontwijken. De fietsster en haar dochtertje zijn met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Bejaarde vrouw van tas beroofd
Woensdagmiddag om 13.30 uur is een 80-jarige vrouw uit Eindhoven op het Colmarhof door een jongen beroofd. De vrouw was te voet. Ze had in een hand een boodschappentas en over haar schouder had ze haar handtas gehangen. Toen ze haar voordeur wilde openen kwam er een jongen op een fiets naar haar toe en rukte de tas van haar schouder. De vrouw hield de tas stevig vast maar de hengsels braken kapot. In de tas zat geen geld. Korte tijd later vond een buurtbewoner de tas van het slachtoffer terug. Er was niets uit de tas gestolen. De dader is een jongen van ongeveer 18 jaar oud, zwart kort haar, normaal postuur. Hij droeg een donker jack met het Nike-logo op de achterkant. Hij had en donkere zonnebril op.

Helmond: Heling
Woensdagmiddag om 14.20 uur is op de Kasteel Traverse in Helmond een 32-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij had een fiets bij zich die vorig jaar oktober in Helmond was gestolen. De man stond met een politieagent te praten toen een man passeerde en vroeg van wie de fiets was. De voorbijganger vertelde de agent dat deze fiets gestolen was. Hij toonde aan dat de fiets voorzien was van een naamgravure. Toen dat allemaal bleek te kloppen is de man aangehouden. Hij had naar zeggen de fiets voor een klein bedrag gekocht van een onbekende. De fiets gaat terug naar de eigenaar en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Asten / Someren: Schennispleger actief
Woensdag rond 17.00 uur heeft een onbekende man schennis gepleegd tegenover een meisje van 15 en een meisje van 18, beiden uit Asten. De twee meisjes stonden bij de bushalte aan de Floralaan in Asten. De man liep daar enkele keren voorbij, ging toen voor de meisjes staan, opende zijn jas en liet zijn geslachtsdeel zien. Op dat moment kwam de bus aangereden en zijn de twee meisjes snel ingestapt.

Woensdagmiddag rond 17.15 uur kwam een soortgelijke melding bij de politie binnen. Op het Ekkert in Someren was een meisje ( leeftijd niet bekend) haar hond aan het uitlaten. Ze werd door een man gevolgd in de richting van de bushalte. De man was zich aan het bevredigen. Toen de dader zag dat het meisje dat merkte begon hij opmerkingen naar haar te maken. Het meisje is snel naar huis gelopen. Bij beide zaken wordt het volgende signalement van de dader omschreven: man van rond de 30 jaar oud met een blanke huidskleur. Hij is 1.75 tot 1.85 meter groot. De man was ongeschoren , mogelijk lichte baardgroei. Hij droeg een blauw petje en een blauwe jas. Hij droeg vermoedelijk een spijkerbroek en normale schoenen. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie van Deurne Asten en Someren tel. 0900 8844.