Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Archeologisch Museum Haarlem toont modern keramiek

'Relatie met scherven'

Met steun van de Gemeente Delft en de Koninklijke Porceleyne Fles heeft de Delftse kunstenaar Christina Linaris-Coridou een serie unieke borden ontworpen. Deze borden zijn een vrije vertaling van het traditionele 'Delfts blauw'.

Christina Linaris-Coridou heeft moderne witte borden gedecoreerd met transferprints (plakpatronen) van decoraties ontleend aan oude majolica, faience en porseleinen borden. Deze transfers zijn in stukken geknipt en zo gerangschikt dat zij nieuwe patronen vormen die veel weg hebben van opgeplakte scherven. Verder bewerkt ze deze borden door er bijvoorbeeld in te vegen, door er teksten op te schrijven, haar vingerafdrukken op aan te brengen en dergelijke. Het resultaat is verrassend, een nieuw soort Delfts Blauw is ontstaan, de alledaagse borden zijn kunstwerken geworden.

De kleine expositie van kunstwerken van Linaris-Coridou vindt plaats tegelijk met de tentoonstelling 'relaties in scherven' in het Archeologisch Museum Haarlem, waarin majolica en faience bodemvondsten getoond worden. Op deze wijze komt een verbinding tot stand tussen de 17e en de 21ste eeuw, waarin het gevoel van tijd letterlijk zichtbaar wordt.

Kunstenaar : Christina Linaris-Coridou, Delft
Expositie : Christina Linaris-Coridou, 'relatie met scherven'
Datum : 23 mei 2003 t/m 14 november 2003
Plaats : Archeologisch Museum Haarlem
Grote Markt 18k, 2011 RD HAARLEM
023-5420888, open: wo t/m zo 13.00-17.00 uur
Opening : 22 mei 2003, 17.00 uur.

Voor meer informatie, CV van de kunstenaar en/ of aanvragen van fotomateriaal: 023-5313135 vragen naar Heleen Borgwat of Tanja van der Zon


---- --