Overleg Oranjewoud levert nog niets op

De geslaagde actie van vorige week bij het hoofdkantoor van Oranjewoud, met het aanbieden van de petitie en ruim 650 handtekeningen van Oranjewoud medewerkers, heeft weinig bijgedragen aan het besef van de directie om nu snel te komen met een aanvaardbaar loonbod voor de CAO. FNV Bondgenoten, in de persoon van bestuurder Lex Makkinje, kwam vandaag teleurgesteld terug uit het overleg met de overige vakorganisaties en de directie.

Verkeerde keelgat

De directie had namelijk het overleg niet voorbereid met een inhoudelijk voorstel, maar kwam met een procedurevoorstel naar het overleg. Dit schoot niet alleen FNV Bondgenoten in het verkeerde keelgat, maar ook de vertegenwoordigers van de andere bonden waren verontwaardigd.

Inhoud

FNV Bondgenoten wenst te praten over de inhoud en niet over procedures en heeft de directie nog uitgenodigd tot een schorsing om hen de gelegenheid te geven om met tenminste een aanvaardbaar loonbod te komen. De directie wenste hier niet op in te gaan. De directie benadrukte dat Oranjewoud een slecht jaar doormaakt en dat dit overleg ook diende om daar begrip voor te krijgen. Ook de pensioenproblematiek speelde een rol voor de directie, hoewel dit nu toch wat op de achtergrond verdwijnt.

Loonbod

De bonden hebben aangegeven, bereid te zijn mee te praten over alle problemen bij Oranjewoud, mits er een inhoudelijk goede CAO afspraak mogelijk is en niet andersom. Het overleg wordt hervat op 11 juni en mogelijk dat de directie dan wel met een concreet CAO pakket, waaronder een loonbod komt. Hier hebben de bonden nadrukkelijk om verzocht. Anders heeft praten weinig zin meer.

Meer informatie

Lex Makkinje, Bestuurder Handel FNV Bondgenoten te Groningen Tel 06-51015962 E-mail : lexmakk@bg.fnv.nl

22-05-2003