PERSBERICHT
22/05/2003

Nieuw: Quorn blokjes bacon gekruid en Quorn balletjes QUORN BIEDT VARIATIE OP 'HOLLANDSE POT'

Nu steeds meer consumenten kiezen voor een maaltijd zonder vlees (een kwart van de Nederlanders eet geregeld vleesvervangers), is er ook een groeiende vraag naar lekkere en gezonde producten die veel variatie bieden. Producten die niet alleen uitstekend passen in bekende Hollandse gerechten maar ook in de mediterrane en oosterse keuken. En bovendien producten die licht verteerbaar en vetarm zijn, verrassend lekker smaken én die je snel en gemakkelijk op tafel zet. Alle reden dus voor het merk Quorn om het assortiment vanaf deze week uit te breiden met:


· Quorn blokjes bacon gekruid: een ideale smaakmaker voor traditionele (zomerse) stamppotjes en groenteschotels, maar ook voor Italiaanse en oosterse gerechten zoals (maaltijd)salades, pizza's, pasta- en roerbakschotels (zie bijgaande recepten). De Quorn blokjes zijn licht verteerbaar, vetarm en lekker licht van smaak.


· Quorn balletjes: een welkome variatie in Hollandse gerechten, maar ook heel goed passend in allerlei mediterrane recepten (zie bijgaand recept). Door de plantaardige basis bevatten de balletjes weinig vet en veel voedingsvezels. Heerlijk van smaak en snel en gemakkelijk te bereiden als gezonde maaltijd of als snack tussendoor.

De Quorn blokjes bacon gekruid (175 g EUR 2,89) en Quorn balletjes (200 g EUR 2,69) zijn vanaf deze week verkrijgbaar in (het koelvak met vleesvervangers) van de Albert Heijn supermarkten.

Gezonde levensstijl met Quorn
De basis van Quorn is een plantje (uit de familie van de paddestoelen) met een aantal gezonde eigenschappen. Quorn producten bevatten daardoor weinig vet en calorieën en veel voedingsvezels. Hierdoor passen Quorn producten perfect in een gezonde levensstijl. Daarnaast biedt Quorn veel variatie. Zo zijn er maar liefst 20 verschillende producten variërend van stukjes en fijngehakt tot gemarineerde en gekruide producten, filets en burgers. Op dit moment eten zo'n 2 miljoen Nederlanders regelmatig Quorn producten als afwisseling of als vervanging van vlees. Voor meer informatie: www.quorn.nl