Korps: Groningen, plaats: Diverse 22-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 22 mei 2003

Dagelijkse berichten regio Groningen

Stadskanaal: zware schade bij botsing
Bij een botsing tussen twee personenautos is woensdagmorgen op de H. J. Kniggestraat in Stadskanaal zware schade ontstaan. Een van de bestuurders, een 22-jarige inwoner van Stadskanaal raakte daarbij licht gewond. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Betrokkene reed vanaf een parkeerstrook de weg op vlak voor de naderende andere betrokken personenauto. Deze werd bestuurd door een 23-jarige inwoner van Musselkanaal. Hij kon een botsing niet meer voorkomen. De beide totaal vernielde autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Winschoten: alcomobilist op tijd op pad
Een 59-jarige Veendammer is woensdagmorgen bekeurd voor het rijden onder invloed. Bij een routinecontrole op de Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten omstreeks 10.00 uur in de morgen constateerde een politieagent een sterke alcohollucht bij de man die voor zijn werk onderweg was in een bedrijfsauto. Een eerste blaastest wees uit dat hij boven de limiet zat. Aan het politiebureau werd dit bevestigd bij de eerste blaastest waar een hoge uitslag uitkwam. Een tweede test, noodzakelijk voor een goede bewijsvoering lukte niet meer. Daarom werd besloten bloed af te nemen voor nader onderzoek in het laboratorium. Hij kreeg een rijverbod voor 9 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leens: bromfietser onder invloed
Een 16-jarige bromfietser uit Leens is woensdag even na middernacht bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij reed met een passagier op de R. Ritzemastraat in Leens toen een politiepatrouille waarnam dat beiden geen helm droegen. Tijdens de controle bleek zijn alcoholgebruik. Onderzoek aan het politiebureau gaf aan dat hij 0.7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

stad komt later

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)