Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-05-2003 Persberichten district Eemland zuid, 08.50 uur

Onder invloed

AMERSFOORT Op woensdag 21 mei werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 23.25 uur kreeg de politie de melding van een automobilist die over de Rijksweg A1 reed, dat hij achter een auto reed waarvan de bestuurder kennelijk te diep in het glaasje had gekeken. Politiemensen gingen die kant op en controleerden de automobilist in kwestie bij een benzinestation De Slaag aan de Rijksweg A1. De automobilist, een 31-jarige man uit Amsterdam, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 380 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Belediging

AMERSFOORT Op woensdag 21 mei werd een meisje aangehouden voor belediging.

Rond 21.25 uur kreeg de politie de melding dat een groepje jongeren op het Neptunusplein voor overlast zorgde. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, werden zij door een 16-jarig meisje uit Hoogland uitgescholden. Zij weigerde vervolgens haar naam op te geven en werd voor belediging aangehouden.

Bij fouillering bleek het meisje in het bezit te zijn van een vlindermes en in haar tas werd een zakje weed aangetroffen. Deze spullen werden in beslag genomen. Tegen het meisje wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw gewond

AMERSFOORT Op woensdag 21 mei raakte een vrouw gewond bij een valpartij.

Rond 15.15 uur stak een 57-jarige vrouw uit Amersfoort met haar fiets lopend de Arnhemseweg over. Daarbij kwam de vrouw ten val en viel bovenop de fiets. Zij werd met een hoofdwond per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Bedreiging

AMERSFOORT Op woensdag 21 mei werden twee toezichthouders met een mes bedreigd.

Rond 14.30 uur surveilleerden twee toezichthouders op de Scherbierstraat. Zij spraken daar een hen bekende 36-jarige man uit Amersfoort aan. Daar de man bekend stond regelmatig proletarisch te winkelen, vroegen zij hem hoe hij aan de spullen kwam die hij in plastic tassen bij zich had. Daarop haalde de man een mes tevoorschijn en bedreigde beide toezichthouders daarmee. Vervolgens ging de verdachte er op de fiets vandoor.

Beide toezichthouders deden aangifte van bedreiging. Naar de 36-jarige verdachte wordt een nader onderzoek ingesteld.