Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.05 uur

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 mei een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Agenten controleerden de bestuurder op de Overste Den Oudenlaan. Na een eerste blaastest bleek dat de 35-jarige bestuurder te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat de man 350 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd.

Straatroof

UTRECHT Op de Croeselaan vond woensdagavond een straatroof plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Omstreeks 23.05 uur liep een 30-jarige vrouw uit T Goy met haar collega over de Croeselaan naar de ingang van het parkeerterrein. Plotseling werd de vrouw van achteren benaderd en trok een tot nu toe onbekende man op een fiets de tas van de vrouw uit haar handen.

Omdat de vrouw compleet verrast werd, kon zij geen goed signalement van man de man geven. Het enige dat zij zich kan herinneren is dat de verdachte op een fiets reed en een wit petje droeg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Bromfiets gestolen?

UTRECHT- Op woensdagmiddag werden twee jongens aangehouden omdat ze vermoedelijk op een gestolen bromfiets reden.

Omstreeks 16.00 uur zagen agenten twee personen op een bromfiets rijden over de Missisippidreef. Beiden droegen geen helm en de agenten wilden hen daarvoor bekeuren. De jongens stopten op een gegeven moment toen de 17-jarige jongen uit Utrecht werd aangesproken reageerde hij erg agressief. De agent vroeg aan de jongen van wie de bromfiets was en hij vertelde dat deze was gestolen. Hij werd vervolgens aangehouden. Zijn bijrijder, 18-jaar, begon de agenten vervolgens uit te schelden en werd eveneens aangehouden. Het is nog net bekend of de bromfiets daadwerkelijk gestolen is.

Onder invloed en aanrijding

UTRECHT- Op woensdagavond werd een automobilist aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding.

Omstreeks 19.30 uur reed een 34-jarige automobilist uit Amsterdam tegen een andere auto aan op de Van Egmondkade. Bij deze aanrijding ontstond alleen blikschade en de veroorzaker reed door.

De politie ging op onderzoek uit naar de doorrijder en deze werd in de omving aangetroffen. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hij bleek te hebben gedronken en blies op 600 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt ter zake doorrijden na aanrijding en rijden onder invloed.

Handgemeen op kermis
VLEUTEN - Op woensdagavond ontstond er een handgemeen op de kermis in Vleuten.

Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie de melding dat een groep jongeren aan het vechten zou zijn op de kermis aan het Dorpsplein.Toen de agenten ter plaatse kwamen werden de partijen uit elkaar gehaald en keerde de rust weer. Een jongenman had bij de vechtpartij een blauw oog opgelopen maar wilde hiervan geen aangifte doen. Een 14-jarige jongen uit Harmelen bleef zich vervelend gedragen en werd aangehouden.

Slagboom omver gereden
UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij een slagboom had vernield.

Omstreeks 22.25 uur zagen surveillerende agenten twee beveiligingsmedewerkers hard reden over de Rijnkade. De agenten vroegen wat er aan de hand was en hieruit bleek dat een 33-jarige man bij een parkeergarage aan de Rijnkade een slagboom had vernield en was doorgereden.

De agenten zette de direct de achtervolging in en op de Catharijnesingel kon de bestuurder worden aangehouden. Hij bleek onder invloed te verkeren van alcohol en blies op het bureau 580 ug/l. Onderzoek wees uit dat de Utrechter niet in het bezit was van een rijbewijs en tevens een valse naam had opgegeven. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.