Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-05-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.25 uur

Scootercontrole

MAARSSEN- Woensdag hield de politie een grote scootercontrole op de Westkanaaldijk, Gaslaan en het Bisonspoor. Tussen 07.00 en 15.00 uur mochten 52 bromfietsers mee naar de controleplaats om daar gecontroleerd te worden.

Er zijn bekeuringen uitgedeeld voor: overschrijden van de maximale constructiesnelheid (10), niet tonen van de juiste papieren (6), geen verzekering (2), uitlaat niet geheel gasdicht (2), defecte reminrichting (1) en niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat (1). Van de volgende zaken is afstand gedaan: blauwe lampjes (2), een elektronische snelheidsbegrenzer en een complete uitlaat.

Aanrijding

MAARSSEN- Woensdag vond een aanrijding plaats op de kruising Zuilense Ring-Sweserengseweg. Rond 15.00 uur reed een 82-jarige automobilist uit Utrecht over de afrit van de Zuilense Ring, komende uit de richting Zuilense Ring-Utrecht.

Op het kruispunt met de Sweserengseweg gaf hij geen voorrang aan een van links komende 20-jarige automobiliste uit Maarssen. De vrouw is vervoerd naar het ziekenhuis met nek en rugletsel.

Vechtpartij

WOERDEN- Woensdagmiddag vond een vechtpartij plaats op de Jozef Israelslaan. Rond 16.30 uur kreeg de politie een melding van een woordenwisseling, welk op het punt stond te escaleren. Ten tijde van het telefoongesprek ontstond een vechtpartij.

Een 16-jarige jongen uit Zegveld kreeg een paar rake klappen en liep letsel op aan zijn gezicht. De verdachte kon na een korte zoektocht in de wijk aangehouden worden. De 15-jarige jongen uit Woerden werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Rijbewijs ingenomen

MAARSSEN- Woensdag raakte een man zijn rijbewijs kwijt, omdat hij te snel reed. Rond 17.30 uur surveilleerden agenten op de Zuilense Ring te Maarssen en zagen op het Gandhiplein in Utrecht een auto rijden in de richting van Maarssen.

De agenten zijn er achteraan gereden en noteerden een gecorrigeerde snelheid van 170 km/u, terwijl hier 100 km/u is toegestaan. Ze gaven de auto een stopteken waaraan hij voldeed. Het rijbewijs van de 23-jarige automobilist uit Hilversum is ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.