SNS Reaal Groep

SNS Reaal Groep koopt Zurich Nederland

22 mei 2003

SNS Reaal Groep en Zurich Financial Services hebben de onderhandelingen over de overname van Zurich Nederland afgerond. Met de ondertekening van de overeenkomst verkrijgt SNS Reaal Groep het levenbedrijf, schade particulier en MKB van Zurich Nederland. De grootzakelijke activiteiten van Zurich Nederland blijven onder eigen naam in Nederland opereren. De overeengekomen transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van toezichthouders.

De overname van Zurich Nederland geeft een invulling aan de groeistrategie van SNS Reaal Groep.
Het gezamenlijke premie-inkomen van de leven en schade activiteiten van de nieuwe combinatie, Hooge Huys en Zurich Nederland, was in 2002 circa 1.771 miljoen.

Partijen hebben besloten geen mededelingen over de prijs te doen.

Over SNS Reaal Groep
SNS Reaal Groep is een innovatieve bankverzekeraar met een balanstotaal van ruim e 46 miljard en meer dan 5.700 medewerkers (ultimo 2002). De dienstverlening aan de particuliere en zakelijke relaties geschiedt vooral door de hoofdmerken Hooge Huys en SNS Bank. Hooge Huys verkoopt haar producten en diensten via het onafhankelijke intermediair. SNS Bank bedient haar klanten via kantoren, het intermediair, het internet en de telefoon.

Over Zurich Financial Services
Zurich Financial Services is een aanbieder van verzekeringen en financiële diensten met een internationaal netwerk dat zich met name richt op activiteiten in Noord-Amerika, Engeland en het vaste land van Europa. Zurich heeft kantoren in 60 landen, waar in totaal 68.000 medewerkers werken. Het hoofdkantoor staat in Zürich, Zwitserland.
---