Prismant


Utrecht, 1 juni 2003
LMR Symposium

Goede en betrouwbare informatie is in de gezondheidszorg van enorm belang. De Landelijke Medische Registratie (LMR) ondersteunt het beleid van ziekenhuizen en geeft specialisten inzicht in het (eigen) medisch handelen. De LMR bestaat dit jaar 40 jaar. Daarom heeft Prismant op 22 mei 2003 het Feestelijk symposium LMR 40 jaar gehouden in Ouwehands Dierenpark te Rhenen. De ongeveer driehonderd deelnemers waren medewerkers van de Medische Registratie en medisch codeurs uit het hele land.

Op deze dag zijn de afgelopen 40 jaar in vogelvlucht de revue gepasseerd. De kwaliteit van registratie tot informatie werd onder de loep genomen en ook werd aandacht besteed aan de ontwikkeling van de samenhang tussen LMR en DBC-registratie. Tevens werd er een bijzonder college Ziekteleer gegeven en uiteraard zijn toekomstige ontwikkelingen aan de orde gekomen.


---
Prismant
Prismant is het onderzoeks- en adviesbureau voor de Nederlandse gezondheidszorg. Doel is het mee vormgeven, begeleiden en evalueren van ontwikkelingen in de gezondheidszorg voor zorginstellingen, overheid, brancheorganisaties en zorgverzekeraars.