PETROCHEM

Chemie en olie-industrie zoekt maatschappelijk debat op

De menselijke factor wordt steeds belangrijker voor het succes van de procesindustrie in Nederland. Zo dreigt de olie- en chemische industrie te vergrijzen als ingrijpende veranderingen uitblijven in het onderwijs. Verder zijn industriële bedrijven zich er steeds meer van bewust dat ze het recht van bestaan ontlenen aan hun buren in de samenleving. Maar hebben ze ook recht om te groeien? Voldoende stof voor debat tijdens Petrovision 2003 op 22 mei in Ahoy' Rotterdam.

Ondanks het matige imago van de olie- en chemische industrie, is zij niet meer weg te denken uit de Nederlandse economie. Maar is de procesindustrie een noodzakelijk kwaad, of biedt ze juist oplossingen voor een duurzame toekomst? Openingsspreker tijdens PetroVision 2003, Harry de Vries, president directeur BASF Nederland, zal zijn visie geven op het recht om te bestaan en zelfs te groeien. Hij zal daarbij het debat aangaan met onder anderen Pvda-kamerlid Diederik Samsom, voormalig actievoerder bij Greenpeace.
Ook de werkgelegenheid en veiligheid zijn thema's die uitgebreid aan de orde komen. Want, wat te doen aan de voortdurende en bedreigende krapte op de technische arbeidsmarkt? En hoe kan een betere afstemming tussen mens en machine tot meer veiligheid leiden in de industrie.

Arabieren
Een cruciaal onderwerp is verder het motiveren van personeel onder de huidige economische omstandigheden. En zeker wanneer oude zekerheden wegvallen. Zoals bij werknemers die hun leven lang bij DSM dachten te werken, maar vorig jaar werden overgenomen door het Arabische concern Sabic. Henny Egberink, site director van SABIC EuroPetrochemicals zal meer vertellen over het thema vitalisering van personeel. Hij zal daarbij het debat aangaan met techniekfilosoof, professor Hans Achterhuis en Egbert Schellenberg, bestuurder van FNV-bondgenoten.

De dynamische Lagerhuis-opstelling in het plenaire gedeelte van het congres geeft de deelnemers de mogelijkheid om te discussiëren met de sprekers en columnisten. Tijdens het diner na afloop van het congres wordt de Petrochem Project Prijs 2003 uitgereikt aan het investeringsproject dat het afgelopen jaar het hoogste scoorde op het gebied van innovatie, efficiëntie, veiligheid, milieu en synergie.

Petrovision 2003
Datum:22 mei
Plaats: Ahoy' Rotterdam
Aanvang: 10.00 uur
Organisatie: Prosper Business Media / managementblad Petrochem


---
Noot voor de pers
Voor de pers is het mogelijk om Petrovision bij te wonen. Stuur even een mail met persoons- en adresgegevens naar w.raaijen@petrochem.nl. Meer informatie vindt u op www.petrochem.nl.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de heer Wim Raaijen, telefoonnummer 020-3122081.

29 apr 03 13:37