Gemeente Stadskanaal

Nieuwsberichten

09-05-2003
Inloopmiddag over Diftar Gemeente Stadskanaal

Diftars
De invoering van Diftar, de nieuwe afvalstoffenheffing per 1 januari 2004, brengt de nodige veranderingen met zich mee. Om antwoord te geven op vragen organiseert de Gemeente Stadskanaal een inloopmarkt op donderdag 22 mei van 16.00 tot 20.00 uur in de patio van het gemeentehuis in Stadskanaal. Tijdens deze markt kunt u zich in een ongedwongen sfeer verder laten informeren over Diftar. Ook geven wij graag antwoord op uw vragen.

Tijdens de inloopmarkt worden demonstraties gegeven en krijgt u antwoord op vragen als:

* Wat is de invloed van het koopgedrag op de hoeveelheid restafval? U ziet het verschil aan de hand van een winkelwagen met boodschappen die veel 'grijs' afval opleveren, en een wagen met boodschappen die weinig 'grijs' afval opleveren. Zo ziet u waar u zelf op kunt letten tijdens het boodschappen doen.
* Levert een gazon veel gras op bij het maaien? Dan is het het overwegen waard dat gras te gebruiken als een mulchlaag onder de struiken in plaats van alles in de groene container te deponeren. Zo'n mulchlaag remt de onkruidgroei.

* Hoe beperkt u de hoeveelheid tuinafval? Een groot deel van het tuinafval hoeft helemaal niet in de groene container, maar kan ook worden gecomposteerd. Hoe dit in zijn werk gaat wordt gedemonstreerd tijdens de inloopmarkt.

Kinderen die meedoen aan de kleurwedstrijd kunnen hun kleurplaat inleveren tijdens de inloopmiddag. Er zijn leuke prijzen te winnen.

Deze en vele andere zaken komen aan de orde op de 22e mei. U bent van harte welkom!