Gemeente Leiden

Onze Buurt aan Zet-nieuws

Publicatiedatum: 15 mei 2003

Bewoners van Slaaghwijk en Binnenstad-Noord hebben de afgelopen maanden plannen gemaakt om hun wijk mooier en veiliger te maken. Plannen zoals het verbeteren van de verkeersveiligheid of het maken van een ontmoetingsruimte voor jongeren. Deze plannen worden samen met de gemeente uitgevoerd. U kunt regelmatig in de Stadskrant lezen welke plannen van bewoners al zijn uitgevoerd en welke binnenkort op stapel staan.

Voor meer informatie over deze projecten of over Onze Buurt aan Zet, kunt u schrijven of mailen naar het secretariaat van OBAZ, t.a.v. L. Gommans, Postbus 9100, 2300 PC Leiden, e-mail: OBAZ@leiden.nl

U bent van harte welkom bij de volgende OBAZ-vergaderingen:

OBAZ-Vergadering Slaagwijk

Donderdag 22 mei, 19.30, HTIB Leiden, Eksterpad 4.

Vergaderingen Oostelijke-binnenstad waar OBAZ aan bod komt

Dinsdag 27 mei en dinsdag 1 juli, 20.00 uur, Buurthuis De Pancrat, Middelstegracht 85

Uitnodiging Start Hondenpoepcampagne Slaaghwijk

Woensdag 21 mei geeft wethouder Rogier van de Sande samen met leerlingen van de basisscholen De Merenwijk en De Springplank het startsein voor een Hondenpoepcampagne op het plein bij Op Eigen Wieken aan het Valkenpad. Vanaf 12.15 zijn genodigden en belangstellenden van harte welkom. De wethouder vertelt dan kort iets over de campagne. Hierna wordt de kaart van de Slaaghwijk onthult, met de hondenuitlaatroutes en de speelplekken voor de kinderen waar overlast van hondenpoep niet gewenst is. Na afloop is er een informatiemarkt op het plein aan het Valkenpad en een gratis kopje koffie of thee of een frisdrankje met iets lekkers voor iedereen.

De campagne in de Slaaghwijk duurt tot begin oktober. Het is een proefproject voor de hele stad. Tijdens de campagne zullen we regelmatig berichten hoe het gaat.

Toezicht

Het toezicht op het naleven van de regels rondom hondenpoep zal door de Reinigingcontroleurs en de politie gebeuren. Bij overtreding is de kans op een boete groot. Er worden ook beloningen uitgedeeld. Hondenbezitters die het goede voorbeeld geven, kunnen met een waardebon voor de dierenspeciaalzaak worden beloond. Voor vragen over dit project kunt u contact opnemen met de projectleider Sjaak van Rijn op telefoonnummer (071) 516 76 21.

Deze pagina is gewijzigd op 15-05-2003