Haagse Hogeschool

Persbericht, 16 mei 2003

Eerste hogeschool voor Zoetermeer

Staatssecretaris Van Leeuwen opent Academie voor ICT

Staatssecretaris Van Leeuwen opent de nieuwe Academie voor ICT Zoetermeer op donderdag 22 mei. De academie, onderdeel van de Haagse Hogeschool, is de eerste hogeschool in Zoetermeer. Na de zomer begint de eerste groep informaticastudenten met hun opleiding.

De academie draagt in diverse opzichten bij aan de ambities van de gemeente Zoetermeer om zich te profileren als Zoetermeer ICT-stad. Studenten kunnen kiezen tussen een opleiding Informatica of Bedrijfskundige Informatica. Kleinschaligheid, specialisatie en pioniersgeest zijn de kernwoorden die bij deze opleidingen passen. Het onderwijs is zodanig ingericht dat de opleidingen een perfecte aansluiting geven op het Zoetermeerse bedrijfsleven. Ook kunnen bedrijven eigen projecten in het onderwijs laten opnemen.

De Academie voor ICT is gevestigd in het IBM-gebouw aan de Boerhaavelaan in Zoetermeer, en is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente Zoetermeer, de Stichting Samenwerkende Hogescholen Haaglanden en Rijnstreek, het ID-College en de Raad voor Ondernemend Zoetermeer (RVOZ).