Ingezonden persbericht

Fashion Society organiseert uniek mode-evenement

UTRECHT, 20030520 -- Stichting Fashion Society lanceert donderdag 22 mei 2003 in de binnenstad van Utrecht officieel haar geheel vernieuwde website. Fashion Society is de spin in het modeweb. Op de website kan men voor alles wat met mode te maken heeft terecht. Men vindt hier vacatures in de mode, nieuws en informatie uit de modebranche en leuke 'fun' onderdelen. Tijdens de officiële lancering vindt er een geheime, ludieke actie plaats in de modewinkels van de binnenstad. De dag wordt afgesloten met een spetterend feest in de Winkel van Sinkel.

Stichting Fashion Society heeft ten doel het bevorderen van interactie tussen modestudenten, werkenden, werkzoekenden, mode geïnteresseerden en het bedrijfsleven in de modebranche. Fashion Society heeft op het gebied van mode voor elke vraag een antwoord. Via de website, via e-mail of zelfs via SMS. Het aantal 'members' van Fashion Society is sterk aan het groeien. Voor deze mensen is de stichting het startpunt bij hun zoektocht naar alles wat met mode te maken heeft. Zodoende vormt Fashion Society een perfecte methode voor marketingdoeleinden. Via Fashion Society kan de doelgroep direct benaderd worden. Behalve dat hebben bedrijven de mogelijkheid vacatures te plaatsen en cv's te bekijken. Op deze manier kunnen bedrijven openstaande vacatures snel en goedkoop invullen met medewerkers met kennis van of ervaring in de mode.

Bij de actie zijn alle modezaken in de binnenstad van Utrecht betrokken. 's Avonds zijn de belangrijkste mensen uit de Nederlandse modewereld, potentiële sponsoren en vakpers uitgenodigd om de publieke presentatie van Fashion Society bij te wonen. Aansluitend vindt er een feest plaats, waarvoor ook alle werknemers van de Utrechts modewinkels, studenten en mode geïnteresseerden zijn uitgenodigd. Tijdens dit feest worden er lasershows gegeven en zijn er optredens van verschillende dj's, waaronder dj Erick E.

De Fashion Society Kick Off, zoals het evenement genoemd is, is een absoluut uniek mode evenement. Waarom? Omdat niet één, maar alle betrokken partijen aanwezig zullen zijn. Dat betekent dus volop interactie tussen de verschillende groepen in de modebranche. Deze branche heeft daar als geen ander behoefte aan. Er is ten slotte geen enkele branche waar de mensen van de straat zoveel invloed hebben op het bedrijfsleven als de modebranche. Ondanks dat, is er toch lange tijd gebrek geweest aan samenwerking. Het gevolg hiervan is dat er in de winkels mensen staan die nauwelijks kennis van of ervaring in de mode hebben. Terwijl deze mensen toch de taak hebben de consument te adviseren. En modestudenten hebben geen idee hoe het modebedrijfsleven in elkaar steekt, terwijl tegelijkertijd deze bedrijven geen idee hebben wat de student (lees: toekomstige medewerker) nou precies doet.

Iedereen die geïnteresseerd is in mode kan vanaf 22 mei a.s. terecht op de website: www.fashionsociety.nl.Ingezonden persbericht