FNV

FNV: Lodewijk de Waal houdt Fred Derbylezing in Suriname

Lodewijk de Waal bezoekt van 22 tot en met 25 mei Suriname. Hij houdt vrijdag in de Congreshal in Paramaribo de Fred Derby lezing. Dit is een lezing die jaarlijks gehouden wordt om eer te doen aan de spilfunctie die Fred Derby ingenomen heeft in de Surinaamse samenleving. Derby probeerde vanuit de vakbeweging de sociale dialoog op gang te brengen.

Het thema van de lezing van Lodewijk de Waal is 'Sociale dialoog: gesprekken tussen de Sociale Partners en de Overheid. Sociaal Akkoord; systematiek om een sociaal akkoord te bereiken.' De FNV-voorzitter zal onder meer ingaan op de druk die op dit moment op de sociale dialoog in Nederland ligt. Ook legt hij zijn Surinaamse collega's mogelijkheden voor een succesvol overleglegmodel voor. In juni 2000 bracht Fred Derby zijn laatste bezoek aan de FNV. Lodewijk de Waal was aanwezig op zijn begrafenis twee jaar geleden.

De FNV-voorzitter zal in Suriname tevens gesprekken voeren met vertegenwoordigers van de vakbeweging. Ook wordt de basis gelegd voor een gezamenlijk project met de vakcentrale C-47.

Meer informatie:
FNV-voorlichting, Els Tieman: 020-5816550 of 06-53159226 De lezing is onder embargo in de loop van de week beschikbaar

20 mei 03 15:29