Gemeente Alkmaar


Infozuil biedt toeristische informatie van 's morgens vroeg tot 's avonds laat

Alkmaar, 20 mei 2003

Toeristen kunnen vanaf 22 mei a.s. voortaan van 07.00 uur 's ochtends tot 22.30 uur 's avonds informatie over Alkmaar opvragen via een zogenaamde infozuil voor de VVV. Daarnaast komt de VVV met een nieuwe flyer, een gids en een website met informatie over Alkmaar. De zuil is gerealiseerd met subsidie van de gemeente Alkmaar.

De infozuil staat bij de hoofdingang van de VVV. Met behulp van het touchscreen op de zuil kunnen toeristen ook buiten de openingstijden van de VVV informatie opvragen over bijvoorbeeld hotels (met daarbij of er nog kamers beschikbaar zijn) en over toeristische attracties en musea in Alkmaar. Op 22 mei a.s. om 14.30 uur neemt wethouder Kloos van toerisme de infozuil officieel in gebruik.

Veel toeristische informatie
De nieuwe flyer is een eenvoudige plattegrond van de stad met een overzicht van de toeristische attracties. De gratis flyer wordt uitgereikt op plekken waar toeristen in de stad aankomen, bijvoorbeeld bij het NS-station en bij parkeergarages. Veel meer toeristische informatie is te vinden in de nieuwe Infogids Alkmaar. Hierin staan beschrijvingen van het toeristisch aanbod in Alkmaar plus de adressen. De infogids wordt onder andere op beurzen, bij VVV-vestigingen en hotels ingezet om mensen enthousiast te maken voor een bezoek aan Alkmaar. De website www.vvvalkmaar.nl is volledig vernieuwd en uitgebreid. De toerist vindt hierop alle informatie over vermaak en verblijf in Alkmaar, plattegronden tot op straatniveau en hij kan er online vakantiewoningen boeken.

Informatie vooraf
Onderzoek dat in 2000 onder toeristen werd gehouden, wijst uit dat toeristen over het algemeen tevreden zijn over het toeristisch aanbod in Alkmaar, alleen de informatievoorziening vooraf kan beter. Met subsidie van de gemeente Alkmaar heeft de VVV nu een aantal producten die hierop inspelen.