Gemeente Dongen


Op 22 mei vindt bij De Salamander om 16.00 uur een officieel moment plaats 20/5/2003 17:00

Hoogste punt en eerste steenlegging van nieuwe sporthal

Op 22 mei 2003 wordt het hoogste punt van de eerste hal van de nieuwe Salamander bereikt. Om dit heugelijke feit niet geruisloos voorbij te laten gaan, plaatsen verantwoordelijk wethouder Panis en Sietse Talsma (directeur van de windgroep uit Drachten) een gedenksteen. Binnen ruim vier maanden heeft de aannemer het hoogste punt van de hal weten te bereiken, aangezien de bouw- en sloopwerkzaamheden op 6 januari startte. Het is de bedoeling dat de nieuwe sporthal vóór de bouwvakvakantie van buiten klaar is, zodat tijdens deze vakantie de hal dicht kan, zodat de afwerking van het binnengedeelte kan plaatsvinden. Hierbij valt onder andere te denken aan het storten van vloeren, betegelen van wanden en de aanleg van de installaties.

Stand van zaken
De bouwwerkzaamheden verlopen geheel volgens planning. Vorige week is een deel van de staalconstructie geplaatst en is gestart met het metselen van de kleedruimten. Over ongeveer vier weken staat de hele staalconstructie en worden de wand- en dakplaten aangebracht.

Het verdere verloop
Het is de bedoeling dat deze eerste hal in oktober 2003 klaar is voor gebruik. Vanaf dan kan sportend Dongen terecht in deze nieuwe hal, en gaat de andere hal tegen de vlakte. In april 2004 is ook deze tweede hal klaar en kan in het gehele, nieuwe complex worden gesport.

Wethouder Panis: Het bereiken van dit hoogste punt, is denk ik voor sportend Dongen een hoogtepunt. We zijn nu een jaar verwijderd van het moment dat de hal daadwerkelijk in gebruik wordt genomen. Dan kan er naar hartelust worden gesport in dit uitgebreide complex.

Noot voor de pers
U bent van harte uitgenodigd om op 22 mei om 16.00 uur aanwezig te zijn bij de eerste steenlegging en het halen van het hoogste punt van sporthal De Salamander Belgiëlaan 2. Na dit officiële moment krijgt u de gelegenheid om een drankje te nuttigen en kennis te maken met de betrokkenen van dit project.