Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-05-2003 Persberichten district Eemland noord, 09.25 uur

Geluidsoverlast

BAARN In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 mei werd een bewoner bekeurd voor het veroorzaken van geluidsoverlast.

Rond 02.40 uur werden politiemensen naar een woning in Baarn gestuurd omdat de 49-jarige bewoner veel geluidsoverlast zou veroorzaken. Ter plaatse hoorde politiemensen harde muziek. Dat werd de CD-speler kennelijk ook teveel, want de politiemensen hoorden dat de speler vastliep, wat een nog vervelender hard irritant geluid maakte.

De bewoner reageerde niet op aanbellen, op de ramen bonken en hard roepen. Daarop sloegen de politiemensen een ruitje in en konden zodoende een groter raam openen en naar binnen klimmen. In de woning trokken zij de stekker van de stereo uit het stopcontact en troffen de bewoner slapend aan. Zij maakten hem wakker en de man bleek iets teveel aan Bacchus te hebben geofferd. Hij kreeg een bekeuring voor de veroorzaakte geluidsoverlast.

Diefstal uit TPG-brievenbus

BAARN In het weekend van 17 / 18 mei is post uit een TPG-brievenbus gestolen.

Op vrijdag 16 mei, rond 21.00 uur, deed een 63-jarige vrouw uit Baarn op het Stationsplein een brief op de post in een rode TPG-brievenbus. Op zondag 18 mei, rond 08.00 uur, liet een vriendin van de vrouw haar hond uit op Gerrit van de Veenlaan uit. Tegenover de Wittelaan trof zij enkele brieven aan, waaronder die van de 63-jarige vrouw. Zij heeft de brief bij de vrouw teruggebracht en de andere brief werd bij het politiebureau afgegeven. Een politieman heeft contact opgenomen met de verzender van die brief. De brief was afkomstig van een bedrijf en de eigenaar zou nog nakijken of het poststuk nog compleet was.

De TPG-brievenbus aan het Stationsplein bleek niet te zijn opengebroken. Het is onbekend hoe de poststukken uit de brievenbus zijn gehaald en of er meer poststukken zijn weggenomen.