Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-05-2003 Persberichten district Heuvelrug, 09.55 uur

Weer onder invloed

VEENENDAAL In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 mei is een automobilist weer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.30 uur zagen politiemensen een automobilist over de Rondweg West rijden, komende vanaf de Rijksweg A12. Gezien zijn rijstijl vermoedden zij dat de man teveel had gedronken en controleerden de 69-jarige bestuurder uit Oudenbosch. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 615 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tevens bleek dat zijn rijbewijs begin deze maand al was ingevorderd, omdat de man zwaar onder invloed van alcohol een auto had bestuurd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en voor het rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Roodlichtcontrole

DOORN Op woensdag 21 mei heeft de politie op de kruising van de Dorpsstraat met de Langbroekerweg en Amersfoortseweg een roodlichtcontrole gehouden.

De controle vond van 08.00 uur tot 09.30 uur plaats en daarbij werd tevens gelet op het dragen van de autogordel. In totaal werden twintig bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van het rode verkeerslicht en het niet dragen van de autogordel.