Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 22-05-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Getuigenoproep aanrijding
ALMERE De politie is op zoek naar getuigen van een ernstig ongeval dat maandagmiddag rond 16:15 uur plaatsvond op de Hogering. Een 23-jarige Almeerse reed vanaf A6 richting de Hollandsedreef. Tussen het spoorviaduct en de Hollandsedreef reed ze door de middenberm, kwam op de andere weghelft terecht en botste tegen een 32-jarige automobilist uit Almere. Door de aanrijding raakten beiden gewond. De vrouw verkeert nog steeds in kritieke toestand. De politie tast in het duister waarom zij op de andere weghelft terechtkwam en vraagt getuigen zich te melden, telefoon: 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Vrachtwagen niet in orde
ALMERE De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een vrachtwagenchauffeur op de A6 aan de kant gezet. De wagen viel op, omdat er de nodige dingen niet in orde waren. Zo was de vrachtwagen overbeladen, was de verlichting niet in orde en bleken de vergunningen niet in orde te zijn. Daarnaast was de auto niet APK gekeurd en waren er nog andere technische mankementen In verband met deze effecten werd de chauffeur, een 52-jarige Lelystedeling, een proces-verbaal aangezegd. Ook werd het kentekenbewijs ingevorderd.

LELYSTAD Op de Houtribweg, ter hoogte van het Golfpark trof de politie woensdagavond een vrachtwagen aan uit Tsjechië aan. De bestuurder reed over de dijk Enkhuizen-Lelystad en in de bocht richting de A6 ging de lading (bijna 20.000 kilo wortelen) schuiven. De lading kwam niet op straat, maar tegen het dekzeil te hangen. Daarom werd besloten de lading over te laten in een andere vrachtwagen. In verband met de verkeersveiligheid werd door agenten een deel van de Houtribweg afgesloten.

Aanhouding
ALMERE Een 41-jarige Almeerder is woensdagmorgen aangehouden, omdat hij agenten beledigde tijdens een verkeerscontrole op de Spoordreef. Hij werd staande gehouden, omdat hij door rood verkeerslicht reed. Hij kreeg een bekeuring en uitte diverse beledigingen richting de agenten. Hij werd daarom aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en daarna weer heengezonden.

EMMELOORD De politie hield dinsdagmiddag een verwarde 22-jarige man uit Emmeloord aan, omdat deze vermoedelijk een aantal meisjes die middag in het centrum lastig gevallen had. Dankzij het opgegeven signalement is de man aangehouden. Deze is inmiddels in verzekering gesteld. Mochten meer mensen die middag lastig gevallen zijn, dan stelt de politie Emmeloord het op prijs als deze zich melden.

Aanrijding
ZEEWOLDE Op de Roerdompweg vond woensdagmiddag een aanrijding zonder letsel plaats. Daarbij waren scholieren op de fiets en een auto betrokken. De bestuurder van die wagen moest op een gegeven moment remmen, omdat een auto voor hem dat ook deed. Om een aanrijding te voorkomen, stuurde hij richting het fietspad, waar op dat moment de groep scholieren fietste. Hij kwam tussen de kinderen terecht, maar niemand kwam te vallen of raakte gewond. De politie heeft nog geprobeerd om de eigenaar van de auto te achterhalen, maar dat is niet gelukt.

LELYSTAD Op de Middendreef was er woensdagmorgen sprake van een aanrijding met letsel. Drie autos waren daar bij betrokken. Een 31-jarige bestuurder uit Deventer zag niet dat voor hem twee autos stilstonden voor de verkeerslichten. Hij botste tegen een 53-jarige vrouw uit Lelystad, die op haar beurt weer doorschoot en tegen de auto van een 68-jarige vrouw uit Lelystad. De 53-jarige vrouw klaagde over nekletsel en werd overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.