Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 mei 2003 Jan Camphuis: 053-4555588

Zuid-Twente:

Aanrijding met letsel
03-066815
Enschede, Hogelandsingel
Woensdag 21 mei, omstreeks 16.10 uur Een 21 jr. Enschedeer, reed op zijn bromfiets over de Hogelandsingel. Hij zag daarbij een geparkeerde auto van een 41 jr. inwoner van Den Haag over het hoofd en reed vol achter op deze geparkeerde auto.De 21 jr. kreeg hoofd en beenletsel. Het hoofdletsel had voorkomen kunnen worden als hij het riempje van zijn helm had vastgemaakt. Door de aanrijding vloog de loszittende helm van zijn hoofd. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar hoefde niet te worden opgenomen. Ook bleek da 21 jr. niet in het bezit van een bromfietscertificaat cq een rijbewijs. Pv's worden opgemaakt.

Aanhouding na autokraak
03-066732
Enschede, Boulevard 1945
Woensdag 21 mei, omstreeks 15.30 uur Werd doorgegeven dat getuigen hadden gezien dat een man een auto met een Duits kenteken had ongebroken. Na de kraak was hij met meenemen van de autoradio weggefietst. Signalement werd doorgegeven en op de CF Klaarstraat werd deze man op aanwijzen van een van de getuigen gesignaleerd en aangehouden. De gestolen autoradio had hij nog bij zich. Aangehouden werd een 38 jr. Enschedeer, die aan het bureau in verzekering is gesteld en opgesloten. Het wordt niet uitgesloten dat hij verantwoordelijk is voor meerdere autokraken.De 22 jr. eigenaar van de auto die op de Boulevard was opengebroken en afkomstig uit het Duitse Stadtlohn, heeft aangifte gedaan.

Tasjesroof
03-066966
Enschede, Burgemeester van Veenlaan Donderdag 22 mei, omstreeks 00.50 uur Een 30 jr. Enschedese, belde naar het bureau en vertelde dat zij zojuist op de Burgemeester van Veenlaan in haar woonplaats op het viaduct over de A35 was overvallen.Ter plaatse werden de politiemensen door haar aangesproken en zij vertelde dat ze lopend op weg was naar huis na het afleggen van een bezoek.Lopend vanuit de richting van de Wesselerbrink, had ze gemerkt dat ze door iemand werd gevolgd. Op het viaduct was de man naast haar komen lopen en had onder bedreiging van een mes haar haar schoudertas afhandig gemaakt. Hierop was de man hardrennend de Zuid-Hollandlaan ingegaan.Zij heeft toen de politie gebeld met behulp van haar GSM. De dader is een man van ongeveer 1m 75 lang, getint uiterlijk, leeftijd begin 20 en een slank postuur. Over zijn hoofd had hij een zwarte muts gedragen.In de tas zat haar portemonnee met geld, enkele pasjes en wat papieren.

Midden en Noordoost-Twente:

Rijden onder invloed
03-066957
Ambt Delden, Torendijk
Woensdag 21 mei, omstreeks 23.45 uur Bij controle bleek dat een 57 jr. automobilist uit Bentelo te veel alcoholhoudende dranken had genuttigd. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 0,6 promille uit. Pv wordt opgemaakt.

Rijder onder invloed geeft niet op 03-066963
Albergen, Mekkelenbergweg
Donderdag 22 mei, omstreeks 00.15 uur Een 46 jr. automobilist uit Almelo, werd gecontroleerd. Het bleek dat hij behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken. Hij werd aangehouden en de ademanalyse aan het bureau wees 2,4 promille uit. Omdat het blazen niet geheel volgens de procedure was gegaan, is er ook een bloedproef van de man genomen.Zijn rijbewijs is ingevorderd.Tevens bleek dat de man op de woensdagmiddag ervoor ,de 21e , omstreeks 15.20 uur op de Agelerweg in Reutum ook reeds was gecontroleerd omdat hij zijn gordel niet droeg. Ook toen werd alcoholgebruik opgemerkt. De ademanalyse bleef echter bij 0,45 promille steken en hij werd weer heengezonden.Bij navraag werd geconstateerd dat de 46 jr. reeds diverse keren eerdere met justitie in aanraking was geweest voor het rijden onder invloed.Pv wordt ook deze keer weer opgemaakt

52 km te snel, rijbewijs ingevorderd 03-066606
Hengelo, A35
Woensdag 21 mei, omstreeks 13.10 uur Werd door politiemensen in een onopvallende politieauto, geconstateerd dat een automobilist rijdend over de A35 in de richting Almelo, zich niet hield aan de opgelegde maximum snelheid van 70 km. per uur. De politieauto werd door de bestuurder met hoge snelheid ingehaald. Er werd een snelheid van 122 km geconstateerd op de geijkte teller in de politieauto. Een overschrijding van 52 km per uur. Op het moment van overtreden werd er gewerkt aan de middengeleiding van de weg.Ook werd gezien dat de bestuurder over een grote afstand aan het bellen was, en dit gebeurde niet handsfree. Vermoedelijk door dit bellen kwam hij meerdere keren met zijn rechterwielen op de vluchtstrook.Pas bij de afslag Rijssen op de A1, kon de automobilist aan de kant gezet worden.Het bleek te gaan om een 41 jr. man uit Enschede. Het rijbewijs is ingevorderd en de nodige pv's zullen worden opgemaakt.

Aanhouding schennispleger
03-066986
Hengelo, Albert Cuijpstraat
Donderdag 22 mei, omstreeks 05.45 uur Een 16 jr. jongen uit Hengelo, bezorgt kranten in o.a. de Albert Cuijpstraat. Eerder deze week was hij bij een van de woningen aan deze straat geconfronteerd met een schennispleger. Thuis had hij dit verteld en vanmorgen was zijn vader met hem meegegaan. Vader en zoon werden bij dezelfde woning geconfronteerd met een man die zich voor het slaapkamerraam stond te bevredigen. Hierop werd de politie gebeld die de man, een 39 jr. Hengeloer in de woning heeft aangehouden en voor verder onderzoek heeft meegenomen. Vader en zoon doen aangifte.

Brandstichting in eigen woning 03-066967
Hengelo, Rossinistraat
Donderdag 22 mei, omstreeks 01.05 uur Werd brand gemeld in een flat aan de Rossinistraat in Hengelo. Bleek dat de 46 jr. bewoner zelf brand had gesticht. Hij had in de closetpot o.a. kleding gestopt en dit overgoten met lampenolie en aangestoken. Zittend in de woonkamer had hij daarna rustig de komst van de brandweer afgewacht. Deze heeft hem de woning uitgehaald en heeft de brand geblust. Schade en schadebedrag zijn niet bekend.De bewoner vertelde dat stemmen in zijn hoofd hem dit hadden ingegeven. Ook vertelde hij dat hij hiervoor reeds onder behandeling stond van een psychiater.De 46 jr. is meegenomen naar het bureau waar een arts van het Riagg met hem heeft gesproken. Onderdak bij de Opmaat, waar de 46 jr. reeds onder behandeling stond, werd geregeld.