Politie Hollands Midden
Datum: 22 mei 2003

(

Onder invloed rijden (2x) Lisse
De politie hield op woensdag 21 mei rond 17.55 uur op de Vincent van Goghstraat een 38-jarige automobilist uit Lisse aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 710 ug/l. (limiet is 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen de man op.
Op donderdag 22 mei rond 00.10 uur hield de politie op de Nassaustraat een 24-jarige automobilist uit Hillegom aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 310 ug/l. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.


Ontmanteling hennepkwekerij Hillegom

Op dinsdag 20 mei heeft de politie op de Beeklaan in Hillegom een hennepkwekerij in een loods ontmanteld. In de loods werden 1700 hennepplanten aangetroffen en professionele apparatuur ten behoeve van deze hennepkwekerij. De aangetroffen hennepplanten en de apparatuur zijn vernietigd. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.


Auto-inbreker aangehouden Hillegom

De politie heeft op maandag 19 mei buiten heterdaad een auto-inbreker aangehouden op de Stationsweg in Hillegom. De verdachte, een 36-jarige man uit Leiden, werd door de politie gezocht voor een inbraak gepleegd op 3 december 2002 in een muziekschool aan de Henri Dunantplein in Hillegom. Bij zijn aanhouding had de verdachte diverse goederen bij zich die van diefstal afkomstig waren. Een aantal van deze goederen konden worden teruggebracht bij de rechtmatige eigenaren, die aangifte hadden gedaan van autoinbraak. Een aantal goederen, waaronder een autoradio, kon de politie echter niet terugbrengen bij de rechtmatige eigenaar. Wellicht hebben deze eigenaren geen aangifte gedaan of zijn er zaken vergeten op te geven bij hun aangiften. De politie vraagt deze eigenaren zich te melden bij de politie in Hillegom, Sixtlaan 31 in Hillegom, openingstijden maandag van 09.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur, of via telefoonnummer 0900-8844. Vandaag, 22 mei 2003, wordt de verdachte voorgeleid bij de rechter commissaris.


Getuigen gezocht Noordwijk

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op vrijdag 16 mei jl. op de Gooweg in Noordwijk. Bij deze aanrijding heeft een bestelauto (een zogenaamde glaswagen) een glasplaat verloren die door de voorruit van een tegemoetkomende auto ging, bestuurd door een 56-jarige vrouw uit Lisse. De 56-jarige vrouw raakte licht gewond (schram op neus). De bestuurder van de glasauto heeft waarschijnlijk niets gemerkt en is door gereden. De politie vraagt de bestuurder van de glasauto of andere getuigen van deze aanrijding zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.


Politie houdt verdachte van inbraak aan Leiden

De politie hield op dinsdag 21 mei rond 15.35 uur op de Kuipers Rietbergerstraat een 21-jarige man uit Leiden aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een woning aan de Akkerhof. Daarbij werd hij vergezeld van een nog onbekende en nog niet aangehouden man. Buurtbewoners die de inbraak opmerkten alarmeerden de politie. Voor de komst van de politie waren de twee weggereden in een auto. De politie wist even later één van de inbrekers in die auto aan te houden. Hij is ingesloten. De politie is nog op zoek naar de 2e verdachte. Over de buit is nog niets bekend.

Straatroof Leiden
Een 18-jarige jongevrouw werd op dinsdag 20 mei rond 23.00 uur op het parkeerterrein van het transferium aan de Plesmanlaan door vier nog onbekende jongeren beroofd van haar schoudertas. De vrouw liep over het terrein toen de vier haar belaagden en de tas van haar schouder trokken. Vervolgens gingen ze er met de tas met inhoud vandoor. De politie stelt een nader onderzoek in.


Politie houdt verdachte van ramkraak aan Leiderdorp

De politie hield op donderdag 22 mei rond 03.40 uur in een auto op een parkeerterrein aan de Van der Marckstraat een 42-jarige man uit Leiden aan. Agenten waren onderweg naar de melding van een ramkraak bij een slijterij aan de Laan van Ouderzorg. Daar zou een auto de pui van de winkel hebben geramd en er met dozen whisky en wijn vandoor zijn gegaan. Agenten troffen de man in zijn auto onder verdachte omstandigheden aan. Ook de auto had schade. Whisky en wijn werden echter niet aangetroffen. De verdachte is ingesloten. De politie denkt dat er meerdere personen en auto's betrokken zijn geweest bij de ramkraak. Zij zet het onderzoek voort.

Inbraak in woningen (6x) Zoeterwoude-dorp
In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 mei werd er ingebroken in twee woningen aan de Jan Albert de Gravenlaan en één aan de Jan van Banningstraat. Bij twee woningen aan de Schenkelweg en één aan de Eloutstraat werd geprobeerd om in te breken. Om binnen te komen werd bij de woningen aan de J.A. de Gravenlaan vermoedelijk via de brievenbus het deurslot opengehengeld. Bij de woning aan de Van Banningstraat werd een deur opengebroken. Uit de woningen is onder meer een laptop, een digitale fotocamera, geld, zijn diverse portemonnees, pasjes en zijn enkele mobiele telefoons gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Onder invloed rijden Nieuwveen

De politie hield op woensdag 21 mei rond 20.30 uur op het Blokland een 30-jarige automobilist uit Mijdrecht aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 410 ug/l. ( de limiet is 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Onder invloed rijden Nieuwkoop
De politie hield op woensdag 21 mei rond 22.35 uur op het Zuideinde een 38-jarige automobilist uit Nieuwkoop aan. De verdachte was met zijn auto tegen een bromfietser aangereden. Deze raakte licht gewond. De uitslag van de ademanalyse die van de verdachte werd afgenomen was 900 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Onder invloed met auto tegen paal Alphen a/d Rijn
De politie hield op donderdag 22 mei rond 00.55 uur aan de Standaardmolen een 61-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan. De man was kort daarvoor met zijn auto tegen een paal aan de Korenmolen gereden. Hij liet de auto de auto en ging naar huis. De politie constateerde dat de man gedronken had en hield hem aan. De ademanalyse gaf als uitslag 935 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Aanrijding Waddinxveen
Op de kruising van de Kerkweg-Oost met de Julianastraat ontstond op woensdag 21 mei rond 17.15 uur een aanrijding. Daarbij waren een 12-jarig meisje uit Waddinxveen en een 33-jarige motorrijder uit Boskoop betrokken. De motorrijder haalde een rij auto's links in en zag voor zich plotseling het meisje op haar fiets linksafslaan. Bij de aanrijding die volgde raakte het meisje aan rug, borst en arm gewond. Zij is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Onder invloed met auto sloot in Gouda
De politie hield op donderdag 22 mei rond 01.15 uur op de Bodegraafsestraatweg een 20-jarige automobilist uit Reeuwijk aan. De verdachte was vanaf de Thorbeckelaan in plaats van een bocht te nemen, rechtdoor gereden. Hij kwam met zijn auto in een sloot tot stilstand. De uitslag van de ademanalyse die de politie van de verdachte afnam was 595 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Controle B-wegen Bergambacht/Lekkerkerk
De politie heeft op woensdag 21 mei een controle gehouden op twee B-wegen/15-tonswegen in Bergambacht en Lekkerkerk. Van 13.00 tot 16.00 uur is gecontroleerd op de Fransekade in Bergambacht. Er werden 12 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het rijden zonder registratiebewijs voor de aanhanger, niet goed werkende koppeling/verlichting en reflectie bij de aanhanger, ondeugdelijke stuurinrichting van de tractor, overschrijding van de constructiesnelheid van de bromfiets en voor overbelading van een vrachtauto (100% overschrijding).
Van 17.00 tot 18.30 is in Lekkerkerk op de Boezemweg nabij de rotonde gecontroleerd. Er werden twee bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de constructiesnelheid van de bromfiets. Vijf landbouwvoertuigen/vrachtauto werden gewogen. Er werden geen overschrijdingen geconstateerd.
Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --