Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-05-2003 Persberichten district Lekstroom, 11.15 uur

Gordelcontrole

BENSCHOP- Op het Boveneind hield de politie woensdagmiddag een gordelcontrole. Tussen 13.15 en 15.00 uur werd hier gecontroleerd. Er werden 21 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel. Tevens werd er één bekeuring uitgedeeld voor niet handsfree bellen.

Auto niet terug gebracht

NIEUWEGEIN- Woensdag is een man aangehouden nadat hij een auto niet had terugbracht na een proefrit.

Woensdagmorgen ging een 29-jarige man uit Nieuwegein met een taxi naar een autodealer in Amersfoort. Aangekomen bij de dealer bleek dat de man de taxirit niet kon betalen. De man gaf zijn rijbewijs af als onderpand. Vooraf maakte hij een kopie van zijn rijbewijs bij de autodealer en gaf het origineel aan de taxichauffeur. Wanneer de taxi wegrijdt noteren medewerkers van de autodealer het kenteken en zijn telefoonnummer.

Met het kopietje van het rijbewijs lukt het de man om een proefrit in een auto te regelen. Hij krijgt een auto mee en belooft om 12.30 uur terug te zijn bij de dealer. Als de man niet terugkomt van zijn proefrit, belt de autodealer naar het taxibedrijf. Via het adres wat op het rijbewijs stond, wat nog in het bezit was van het taxibedrijf, zijn medewerkers van de autodealer en het taxibedrijf naar zijn huisadres gereden. Onderweg zagen ze de proefritauto rijden bij het winkelcentrum Galecop in Nieuwegein. Ze belden de politie en omstreeks 15.30 uur werd de man aangehouden op de A12. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

ABCOUDE- Woensdagavond en nacht hield de politie een alcoholcontrole op de Burgemeester des Tombeweg. Tussen 21.00 en 03.30 uur werden 594 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. 13 Bestuurders werden aangehouden, omdat zij teveel hadden gedronken.

Het hoogste percentage werd gemeten bij een 58-jarige man uit Diemen, namelijk 605 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.