Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-05-2003 Persberichten district Binnensticht, 11.15 uur

Straatroof

DE BILT Op woensdag 21 mei werd een 76-jarige vrouw uit De Bilt beroofd van haar tas.

Rond 21.40 uur fietste de vrouw over de Prof. dr. H. A. Lorentzweg. Daar griste een jongen op een bromfiets haar tas uit haar fietstas en reed weg in de richting van de Eijkmanlaan. De verdachte was een blanke jongeman. Hij droeg een zwarte jas en had een zwarte helm op. Aan weerzijden van de helm stond een roos. Hij reed op een zwarte bromscooter. In de gestolen tas bevonden zich persoonlijke bescheiden en een geldbedrag.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Veel te snel en onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 mei werd automobilist aangehouden.

Rond 02.45 uur zagen politiemensen een 30-jarige automobilist uit Schoonhoven met hoge snelheid over de Rijksweg A12 in de richting van Utrecht rijden. Zij constateerden dat de man met een (al gecorrigeerde) snelheid van 171 km/u reed, terwijl ter plaatse een maximum van 100 km/u geldt.

Net na de afslag Bunnik werd de auto aan de kant gedirigeerd. De bestuurder werd aangehouden en daarbij constateerden de politiemensen dat de man naar alcohol rook. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 315 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal voor de veel te hoge snelheid en voor het rijden onder invloed van alcohol. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Scheidsrechter mishandeld

ZEIST Op woensdag 21 mei werd een scheidsrechter mishandeld door een speler.

Rond 20.00 uur kreeg de politie de melding dat tijdens een voetbalwedstrijd een vechtpartijtje had plaatsgevonden. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen, was de rust al teruggekeerd. Ter plaatse werden de politiemensen aangesproken door een bestuurslid. Hij begeleidde hen naar de scheidsrechter die in de kleedkamer zat. De scheidsrechter, een 51-jarige man uit Zeist, bleek tijdens een voetbalwedstrijd door een speler tegen het hoofd te zijn geslagen en had daarbij een dik oog en jukbeen opgelopen. Gezien zijn letsel werd afgesproken dat de scheidsrechter zich eerst in het ziekenhuis zou laten onderzoeken en dat hij op donderdag 22 mei aangifte zou komen doen.

Door politiemensen werd ter plaatse naar de verdachte, een 35-jarige man uit Utrecht, uitgekeken. Hij werd echter niet meer aangetroffen. Ook bij een onderzoek in Utrecht bij de woning van de verdachte, werd hij niet aangetroffen. De verdachte nam later telefonisch contact met de politie op. Hij heeft toegezegd zich op donderdag 22 mei op het politiebureau in Zeist te melden, mocht hij dat niet doen dan zal hij alsnog worden aangehouden.

Man aangereden

BOSCH EN DUIN- Woensdag is een man door een vrachtwagen aangereden.

Rond 16.00 uur wilde een vrachtwagenchauffeur achteruit een oprit aan de Taveernelaan oprijden. Een 21-jarige man uit Terschuur stond hem aanwijzingen te geven, omdat de chauffeur niet in een keer de oprit in kon steken.

Op een gegeven moment hoorde de 55-jarige chauffeur uit Utrecht geschreeuw. De chauffeur is direct zijn vrachtwagen uitgestapt en zag dat de 21-jarige man op de oprit lag. De man was bekneld geraakt tussen de vrachtwagen en een muurtje. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Inbraak
DE BILT- Woensdagochtend is ingebroken in een bedrijf aan de Dorpsstraat. Rond 04.00 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken was in een bedrijf. Ter plaatse bleek dat een aantal ruiten waren vernield en een aantal computers weg waren. Er werden geen verdachten meer aangetroffen

Aan het begin van de avond vonden kinderen bij het speelveldje van de Leliestraat twee vuilniszakken met computerapparatuur. Zij namen de spullen mee en brachten het later naar het politiebureau. De spullen bleken afkomstig te zijn van de inbraak op de Dorpsstraat.

Nadat de kinderen de vuilniszakken hadden gevonden en meegenomen, zagen andere kinderen dat twee jongemannen bij het speelveldje aan de Leliestraat kennelijk naar de zakken aan het zoeken waren. Van deze kinderen moet door de politie nog een getuigenverklaring worden opgenomen.

Door de politie wordt een onderzoek ingesteld en getuigen worden opgeroepen contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.