Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 mei 2003 Monique Oude Wolbers 053 455 55 88

Noordwest-Twente:

Bromfietscontrole
03-066882
Almelo Het Baken
Woensdag 21 mei 18.00-19.45 uur Werden in totaal 23 brom-/snorfietsen gecontroleerd. Daarbij werden 15 PV's opgemaakt. Twee bromfietsen werden in beslag genomen voor onderzoek.

Snelkraak bij drogisterij
03-066983
Holten Dorpsstraat
Donderdag 22 mei 03.50 uur
Werd voor de tweede keer binnen een week een snelkraak gepleegd bij de drogisterij aan genoemde locatie. Bij de vorige keer, op 16 mei werd voor duizenden euro's aan geurtjes weggenomen.Deze keer waren meerdere mensen getuige van de kraak. Met een auto werd de noodpui van de winkel geramd, waarna drie mannen het pand betraden en diverse goederen in de auto laadden en vervolgens wegreden, de Kolweg in. De auto is niet meer aangetroffen. Wederom zijn diverse parfums en geuren weggenomen.

Aanhouding wegens winkeldiefstal 03-066537
Almelo Rosa Luxemburgstraat
Woensdag 21 mei 10.00 uur
Bij een supermarkt werd een vrouw betrapt op winkeldiefstal. Personeel zag hoe zij een Senseo Crema pakte en er mee vandoor ging. Het winkelpersoneel ging achter haar aan, de Havenpassage in. Daar stopte de vrouw en gaf de doos met het apparaat terug aan het winkelpersoneel. Nadat ze haar verzochten mee te lopen weigerde de vrouw dit en ging er vandoor. Een medewerker van de politie, die toevallig ter plaatse was, wist de vrouw te overmeesteren en aan te houden. Dit ging met de nodige hysterie van de kant van de vrouw. De verdachte, een 27-jarige Almelose werd overgebracht naar het bureau. Daar werd zij ook nog eens herkend met betrekking tot de diefstal van eveneens een Senseo Crema op donderdag 15 mei bij een winkel aan de Grotestraat. De verdachte is voor nader verhoor in verzekering gesteld en ingesloten.

Sabotage aan auto
03-066612
Hoge Hexel Bruine Hoopsweg
Tussen vrijdag 16 en maandag 19 mei Een familie uit Ter Aar was in genoemde periode voor een korte vakantie in Twente. Ze had haar auto op een parkeerplaats bij het huisje op een bungalowpark geparkeerd. Op weg naar huis kreeg de auto kuren en kon men niet verder rijden. Bij de garage werd ontdekt dat er een stanleymes rechtop in de brandstofleiding stond. Amper enkele millimeters van de remleiding vandaan. De schade bedraagt ruim 600 euro. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Aanhouding wegens Schennispleging 03-066744
Rijssen Enterstraat
Woensdag 21 mei 15.35 uur
Een 45-jarige vrouw uit Rijssen trof een vreemde jongeman aan in haar tuin, die niet weg wilde gaan. De jongeman ging voor de serredeuren staan en bevredigde zichzelf. De inmiddels gealarmeerde politie trof de verdachte, een 18-jarige Rijssenaar aan achter de woning. Hij werd aangehouden wegens openbare schennis.Er is in Rijssen de laatste weken meerdere keren melding gemaakt van schennispleging. De politie verzoekt mensen die soortgelijk is overkomen hiervan melding te maken.

Aanhoudingen wegens vernieling bij DOS'37 03-064630
Vriezenveen Schout Doddestraat Woensdag 21 mei
In de loop van woensdag 21 mei en donderdag 22 mei werden vier verdachten aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Het viertal, 17-, 18- en 21-jarige Vriezenveners en een 20-jarige jongeman uit Slochteren maken deel uit van een groep die verantwoordelijk wordt gehouden voor de vernielingen welke afgelopen weekend werden gepleegd. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden op het clubterrein van de voetbalvereniging DOS "37 onder andere een groot aantal ruiten en regenpijpen vernield. Een 61-jarige Vriezenvener deed namens de club aangifte. Uit het ingestelde onderzoek kwamen al snel de namen van de verdachten naar voren.Gezien de onrust die deze (en eerdere) vernielingen binnen de gemeenschap van Vriezenveen te weeg bracht, is in overleg met justitie besloten aan deze zaak een hoge prioriteit toe te kennen. De verdachten werden dan ook buiten heterdaad aangehouden. De politie verwacht de komende dagen nog meer aanhoudingen te verrichten. Het is niet gezegd dat deze verdachten met de eerdere vernielingen te maken hebben, doch dit wordt in het onderzoek wel meegenomen. De verdachten zijn allen in verzekering gesteld en ingesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.