Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-05-2003
Persberichten district Maastricht (HP 12.30 uur) Woensdag 22 mei 2003

Maastricht, rijden onder invloed.

Donderdagmorgen 22 mei 2003 heeft de politie proces-verbaal opgemaakt tegen een 33 jarige inwoner van het Belgische Maaseik die onder invloed zijn auto had bestuurd.
Een politiepatrouille controleerde omstreeks 01.00 uur op de Brusselseweg te Maastricht een automobilist naar aanleiding van het slingerend rijden. De bestuurder bracht zijn auto tot stilstand na een stopteken en stapte uit. Daarbij bleek dat hij onvast ter been was en dat hij behoorlijk naar het gebruik van alcohol rook. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking verleende aan een ademanalyse. De uitslag van deze analyse gaf een alcoholpromillage aan van bijna 2.8 promille, een meer dan vijfvoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Maaseik werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto diende uiteraard te blijven staan.

Een 34 jarige fietser woonachtig in Valkenburg werd de voorbije nacht eveneens bekeurd wegens het rijden onder invloed. Een automobilist informeerde de politie omstreeks 02.45 uur dat op de autosnelweg A-2 richting verkeersknooppunt Kruisdonk even buiten Maastricht een fietser reed. Een politiepatrouille die de melding meteen controleerde trof de fietser aan. De man bleek behoorlijk aan Bacchus geofferd te hebben en werd voor een verder controle meegnomen naar het politiebureau. De daar afgelegde ademanalyse gaf een alcoholpromillage aan van bijna 1.7 promille. Tegen de fietser werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed en het met de fiets rijden over een autosnelweg. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 8 uur in zijn bezit

Maastricht, proces-verbaal wegens vluchtmisdrijf.

De politie heeft woensdagmiddag 21 mei 2003 proces-verbaal opgemaakt tegen een 28 jarige inwoner van Gulpen wegens het verlaten van een ongevalsplek.
Deze reed kort voor 13.00 uur op de Akersteenweg met zijn vrachtauto tegen een verkeerslichtinstallatie waardoor deze onzet en licht beschadigd raakte. De chauffeur bemerkte de aanrijding stapte uit en stelde zich op de hoogte van veroorzaakte schade. Nadat hij zijn schouders ophaalde stapte hij in zijn vrachtauto en reed weg. Een getuige zag het gedrag van de chauffeur en ergerde zich daaraan. Hij meldde het voorval telefonisch aan de politie. Deze kon de chauffeur op de Veldstraat te Maastricht achterhalen. Hij werd aangehouden en vervolgens aan het politiebureau ingesloten voor het instellen van een verder onderzoek. Tegen de inwoner van Gulpen werd proces-verbaal opgemaakt wegens het verlaten van een ongevalsplek. In het kader van snelrecht zal hij verder door Justitie worden vervolgd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, woninginbraken.
In de nacht van dinsdag op woensdag hebben in twee woningen aan de Henri du Montstraat te Maastricht inbraken plaatsgevonden. De bewoners van een woning bemerkten woensdagmiddag 21 mei 2003 dat er in de nacht van dinsdag op woensdag ongewenst bezoek hadden gehad. Na het aantreffen van een open tussendeur die normaal gesloten was, het vinden van een ring op de vloer en het niet meer aantreffen van een tasje met enkele bankpasjes een fotocamera en wat make-upspullen als inhoud, kreeg men sterk het vermoeden dat er in de voorbije nacht een inbraak had plaatsgevonden. Bij een buurtonderzoek bleek dat ook in de naastgelegen woning ongewenst bezoek was geweest. Bij deze buren werd in de nachtelijke uren de voordeur open aangetroffen. Vermoedelijk heeft de inbreker gebruikgemaakt van niet op nachtslot afgesloten toegangsdeuren van beide woningen en kon hij na het hengelen via de brievenbus in de woningen geraken. In de tweede woning werd niets ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.