Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 22-05-2003
1e persbericht van donderdag 22 mei 2003 Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging
Woensdagavond om 21.35 uur is op de Tarwelaan een 15-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De jongeman had kort ervoor, na een ruzie, een 16-jarige Eindhovense gedreigd met een mes dood te steken. Hij is voor onderzoek ingesloten. Het mes is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na doorrijden
Op een parkeerplaats aan de Bouvigne is woensdagavond om 23.55 uur een 36-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man lag in zijn auto te slapen en riekte naar het gebruik van alcoholhoudende drank. Hij wordt verdacht van het veroorzaken, eerder op de avond, van een aanrijding op de Goudestein waar twee geparkeerd staande personenautos werden beschadigd. Aan zijn auto is verse aanrijdingschade geconstateerd. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. Het rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is inbeslaggenomen en voor onderzoek veilig gesteld.

Eindhoven: Man rijdt tegen boom
Een man van 31 jaar uit Eindhoven is donderdagochtend rond 1.00 uur aangehouden omdat hij, vermoedelijk onder invloed van alcohol, tegen een boom was gereden. Dat gebeurde op het viaduct van de Sterrenlaan. De man kwam van de John F. Kennedylaan, nam de bocht naar rechts te ruim, en belandde in de middenberm tegen de boom. Hij is meegenomen naar het bureau voor een alcoholtest. Omdat de apparatuur weigerde, is van de man een bloedproef afgenomen.

Someren: Woninginbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Vogelenzang is een portemonnee met ongeveer 100 euro en enkele (bank)pasjes weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. Een keukenraam aan de achterzijde is opengebroken.

Eindhoven: Aanhouding na inbraak
Op de Franklin D Rooseveltlaan is donderdagmorgen om 05.15 uur een 46-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor ingebroken te hebben in een woning aan de Byrdstraat. Daarbij zijn o.a. een handtas met inhoud, drie laptops, een videocamera e.d. weggenomen. Deze goederen zijn in de auto van de verdachte teruggevonden. Hij is voor onderzoek ingesloten en zijn personenauto is voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Helmond: Aanhouding na mishandeling
Donderdagmorgen om 00.05 uur is op de Tulpstraat een 37-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor zijn ex vrouw te hebben mishandeld waarbij zij verwondingen in het gezicht en mogelijk een hersenschudding opliep. Hij is door een vriendin van de vrouw aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Lieshout: Inbraak in een bedrijf
Donderdagmorgen omstreeks 03.30 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Dorpsstraat. De daders vernielden een ruit van een winkeldeur en namen uit het bedrijf een hoeveelheid sigaretten weg.

Beek en Donk: Inbraak in een bedrijf
In een bedrijf aan de Pater de Leeuwstraat is donderdagmorgen omstreeks 04.40 uur ingebroken. Men vernielde een raam aan de voorzijde van het bedrijf. Er zijn een compressor en twee lampensets weggenomen.

Breugel: Inbraak in een woning
In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een woning aan het Cerespad. Men kwam mogelijk binnen door het open hengelen van de voordeur. Uit de woning zijn een geldbedrag van 190 en diverse sieraden weggenomen.

Bergeijk: Inbraak in een clubhuis
Tussen woensdagavond 19.30 uur en donderdagmorgen 09.00 uur is er ingebroken in een clubhuis aan de Borkelsedijk. Een ruit aan de voorzijde van het gebouw was vernield. Er zijn een karperhengel, 2 vismolens, enkele blikken soep, een gaslamp en een paar laarzen weggenomen.

Helmond: Inbraak in een woning
In een woning aan de Markiesstraat is afgelopen nacht ingebroken. Een ruit van een voordeur werd vernield. Uit de woning zijn een douchekop en slang weggenomen. Verder werden er in de woning vernielingen aangericht.

Eindhoven: Stoelen van stadsbus beklad
In een stadsbus op de Dr. Berlagelaan is donderdagochtend rond 8.20 uur 13-jarige Eindhovenaar aangehouden. De buschauffeur zag plotseling een jongen met een stift busstoelen bekladden en schakelde de politie in. Na onderzoek werd later op de ochtend rond 11.00 uur op de Marathonloop een tweede verdachte, een 12-jarige Eindhovenaar aangehouden. Beide jongens zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Mierlo: TV gestolen
In een woning aan de Kapelweg is tussen woensdagavond 21.30 uur en donderdagochtend 7.15 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken. Uit de woning werd een TV weggenomen.

Someren: Schennispleger
Op de Kerkstraat zijn woensdagmiddag rond 16.15 uur twee meisjes van 16 en 17 jaar uit respectievelijk Lierop en Someren lastig gevallen. De meisjes stonden bij de bushalte op de eerdergenoemde straat te wachten toen plotseling een onbekende man vanuit de Ruchte naar de bushalte toe liep. Daar pleegde hij schennis tegenover de meisjes. Toen opeens twee andere personen richting bushalte liepen is de man hard weggerend in de richting waar hij vandaan kwam. Het gaat om een blanke man, tussen de 30 en 35 jaar, ongeveer 1.80 meter lang met een smal postuur. Hij heeft kort bruin haar en droeg een blauw baseball petje, een oude blauwe spijkerbroek, een blauwe jas en sportschoenen.