Ministerie van Defensie


---


---

Koninklijke Marechaussee vindt wapens bij grote actie Schiphol

22-05-2003

Bij de grootscheepse actie preventief fouilleren op woensdag (21 mei) te Schiphol heeft de Koninklijke Marechaussee vijftien mensen aangehouden die in het bezit waren van een wapen. Ruim 130 marechaussees zijn bij deze actie ingezet om op vier plaatsen mensen, bagage en voertuigen te controleren op het aanwezig zijn van wapens.

´s Morgens om tien uur werd begonnen met een controle in twee aankomsthallen en bij parkeergarage P1. De gebieden werden met linten afgezet en alle personen die zich in de afgesloten gebieden bevonden, werden gefouilleerd. De fouillering gebeurde handmatig, met metaal detectoren en met speurhonden. Bij deze eerste actie werd een man aangehouden die een geladen wapen bij zich droeg.

Om 13.30 uur startte een actie op de taxistandplaats, waar alle taxi´s door de Marechaussee werden gecontroleerd. Ook de Belastingdienst en de Inspectie Verkeer en Waterstaat namen deel aan deze controle. Er werden veertien chauffeurs aangehouden die een wapen in de taxi voor handen hadden. Er zijn circa tweeduizend personen en driehonderd voertuigen gecontroleerd en daarbij werden vijftien wapens in beslag genomen: een vuurwapen, busjes pepperspray, een ploertendoder, wapenstokken en steekwapens.