Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-05-2003
Persberichten district Sittard (HP 14.40 uur) Donderdag 22 mei 2003

Elsloo, dief aangehouden.

Een 28 jarige inwoner van Elsloo is woensdagavond 21 mei 20903 door de politie aangehouden kort na het plegen van een diefstal. Een getuige zag woensdagavond kort na 22.00 uur een man rollen met isolatiemateriaal over een hekwerk van een bedrijf op het Business park te Stein/Elsloo gooien waarna deze rollen in een auto werden geladen. Omdat de getuige een diefstal vermoedde waarschuwde hij de politie. De politie trof de betreffende auto nog aan en de bestuurder daarvan werd gecontroleerd. Na het vaststellen van de diefstal werd hij aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Daar bleek dat de bestuurder in het geheel geen auto mocht besturen. De bevoegdheid om dit te mogen uitoefenen was hem bij rechterlijke uitspraak ontzegd. De politie stelt een verder onderzoek in naar de gepleegde diefstal. Proces-verbaal wegens het onbevoegd besturen van een auto zal worden opgemaakt.

Sittard, hennep in woning aangetroffen.

In een woning aan de Jozef Israelstraat te Sittard heeft de politie woensdagmiddag 21 mei 4.8 kilo hennep aangetroffen. Tegen de bewoner werd proces-verbaal opgemaakt.
Naar aanleiding van het vermoeden dat in een woning aan de Jozef Israelstraat hennep gekweekt zou worden, werd door de politie kort na de middag een onderzoek ingesteld. Bij het ter plaatse komen rook de omgeving behoorlijk naar de geur van hennep die uit een aldaar gelegen garage aan de achterzijde van een woning kwam. Bij het forceren van de toegang van de garage meldde zich de eigenaar van de woning. In zijn aanwezigheid werd in de garage een onderzoek ingesteld. De garage bleek ingericht als kweekplaats voor hennep. Er werd in het totaal 4.8 kilo hennep aangetroffen die aldaar te drogen lag. De in de garage aangetroffen spullen benodigd voor de kweek van hennep werd eveneens in beslag genomen. Tegen de bewoner werd proces-verbaal opgemaakt. Na overleg met de Officier van Justitie kreeg hij een schikkingsvoorstel aangeboden van 3000 euro die kort daarna meteen werd betaald.

Elsloo, gewond bij verkeersongeval.
Een 64 jarige inwoner van Elsloo is woensdagavond 21 mei 2003 gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Pastoor Willemsstraat te Elsloo.

De inwoner van Elsloo liep omstreeks 19.20 uur als voetganger over het trottoir van de Pastoor Willemsstraat waar hij plotseling vanachter enkele hogere geparkeerde voertuigen de rijbaan opliep. Een naderende automobilist werd plotseling geconfronteerd met de plotseling de rijbaan oplopende en voor hem niet voetganger. Een noodstop kon niet voorkomen dat de voetganger werd aangereden. Een ter plaatse ontboden ambulance heeft het slachtoffer overgebracht naar het Maaslandziekenhuis waar bij onderzoek twee beenbreuken werden geconstateerd. De politie stelt een verder onderzoek in.

Sittard, openstaande boetes betaald.
Een 25 jarige inwoner van Sittard is donderdagmorgen 22 mei 2003 door de politie bekeurd wegens het voorhanden hebben van aanplakmateriaal. Daarnaast bleek hij een aantal geldboetes nog te moeten betalen. Een over de Limbrichterstraat te Sittard rijdende personenauto werd donderdagmorgen omstreeks 01.30 uur door een politiepatrouille gecontroleerd. In de auto werd aanplakmateriaal aangetroffen, zijnde bijna 150 posters die een feest in Maastricht aankondigden. Ook werd een emmer met plaksel aangetroffen. Bij een controle in de geautomatiseerde bestanden van de politie bleek de inwoner van Sittard nog meerdere openstaande geldboetes aan Justitie te hebben voldoen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt wegens het voorhanden hebben van het aanplakmateriaal. Een schikkingsvoorstel van 85 euro hiervoor werd hem uitgereikt. De openstaande geldboetes ten bedrage van euro 698 werden kort daarna betaald. Na verhoor kon de inwoner van Sittard huiswaarts.