Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Student Koster beste snelschaker

Op 16 mei jongstleden werd voor de tweede maal het Open Nederlands Studenten SnelSchaak Kampioenschap gehouden. Net als vorig jaar vond het plaats in Delft, in een van de gebouwen van de Technische Universiteit aldaar.
Een minuut of twintig na de eigenlijke aanvangstijd waren er veertig studenten aanwezig die aan het toernooi zouden deelnemen. Zij werden over tien voorrondegroepen verdeeld, aangezien er volgens het Amsterdams systeem werd gespeeld.

Na de drie voorronden was het deelnemersveld mooi verspreid en hadden alle favorieten zich van een plaats in de hoogste groep verzekerd. Mede daardoor beloofde het een spannende strijd te worden. Toch kwam er een duidelijk afgetekende winnaar: Ramon Koster, vorig jaar ook al tweede, won met 7,5 uit 9 de eerste groep, anderhalve punt voor nummer twee, Timon van Dijk.
De derde plaats moest gedeeld worden, Koen Leenhouts, Marten Wortel en Jochem Snuverink behaalden allen 5 punten.

Groep twee kende een minder duidelijke winnaar. Richard Ammerlaan en Hugo van Hengel behaalden hier beiden 7 punten, maar Richard had behoorlijk wat SB-punten meer en is dus groepswinnaar. In de groepen drie en vier waren Henk Schmitz en Aernout Markus ongenaakbaar. Zij wonnen beide hun groep met een honderd procent score.

Al met al kunnen we spreken van een geslaagd toernooi, alhoewel het deelnemersaantal een beetje tegenviel. We hopen daarom ook dat dit in de komende jaren zal groeien en het kampioenschap daarmee een blijvend onderdeel van de schaakagenda maakt.

De eindstanden van de finalegroepen vindt u hier.


---

zaterdag 24 mei van 11.00 tot 14.00 uur in het Max Euwe-Centrum