Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

STNET nu volledig operationeel

Nieuwe ST-netwerk legt basis voor
volledige connectivity en managed services

SCHIPHOL-OOST, 22 mei 2003--- ST, dochteronderneming van KPN en Schiphol Group, annonceert dat haar geavanceerde netwerkinfrastructuur ­ STNET ­ per direct volledig operationeel is. Een aantal klanten maakt al gebruik van de mogelijkheden die het moderne netwerk biedt. Dankzij STNET, dat een toekomstvaste basis legt voor complete connectiviteit en managed services voor de op Schiphol gevestigde bedrijven, kunnen klanten nu hun netwerkinfrastructuur, en hun voice- en dataservices volledig outsourcen. ST draagt zorg voor het volledige beheer en onderhoud.

Naast permanente connectiviteit kunnen klanten met STNET gebruik maken van de door ST aangeboden managed services, zodat zij zich geheel kunnen richten op hun core-business. ST biedt hiervoor diverse servicevormen die via Service Level Agreements worden gewaarborgd. Investeringen in een eigen infrastructuur, onderhoudskosten en een kostbare IT-afdeling zijn hiermee overbodig geworden, terwijl de Service Level Agreements een helder kostenoverzicht geven zonder financiële verrassingen achteraf.

"Dankzij ons geavanceerde datacommunicatienetwerk, bekabelingsysteem en professionele hogesnelheidsverbindingen zijn razendsnelle overdrachtsnelheden van gegevens mogelijk", zegt Ruud Jacobs, commercieel directeur bij ST. "Daarnaast zorgen state-of-the-art beheertechnologieën voor een continue beschikbaarheid van het netwerk. Met nieuwe diensten als LAN Connect en LAN Interconnect ondersteunen wij bovendien op professionele wijze onze klanten met hun bedrijfsvoering. Er zijn maar weinig luchthavens in de wereld die dit kunnen aanbieden aan op luchthavens gevestigde bedrijven."

STNET en alle verwante services zijn beschikbaar voor alle op Schiphol Airport gevestigde bedrijven. Het moderne netwerk biedt talloze mogelijkheden voor naadloze koppeling tussen werkplekken, servers, kassa's, en pinautomaten. Maar ook kunnen bijvoorbeeld IP camera's aan het STNET worden gekoppeld, zodat seperate netwerken overbodig worden.

Over ST
ST -Schiphol Telematics- is de serviceverlenende organisatie die opereert op het kruispunt van luchthaven en informatie- en communicatietechnologie. En op basis van kennis en ervaring op pro-actieve wijze inspeelt op de bedrijfsbehoeften van de daar gevestigde ondernemingen. ST een joint venture van KPN en Schiphol Group. Mede dankzij de gebundelde expertise van beide moederbedrijven kan ST bogen op een uitgebreide knowhow en efficiënte dienstverlening. Met deze expertise is ST dan ook een belangrijke speler binnen het Airport City concept.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
ST: Femke van Lieshout, tel.: 020 ­ 3163521 of e-mail: lieshout@st.nl Website: www.st.nl