Gemeente Den Helder

21-05-2003 JAR maakt zich sterk voor nachtbus
De JAR is al een poosje bezig met het project Actie Nachtbus. Elke zaterdagnacht rijden er rond vier uur twee nachtbussen die jou veilig thuis brengen. Eén rijdt via de Schooten naar Julianadorp, een ander rijdt via Nieuw Den Helder naar Julianadorp. Wij van de JAR hebben de wens om nog een nachtbus te laten rijden rond half drie s nachts.

Toekomst nachtbus onzeker
Op 1 mei hadden twee JAR-leden een gesprek over de nachtbus met de ambtenaar van de gemeente die dit project coördineert. Het blijkt dat de toekomst van de huidige nachtbus erg onzeker is door nieuwe regelingen voor het openbaar vervoer. En dat terwijl wij het juist een goed idee vinden om nog een nachtbus te laten rijden. Er moet nu dus gezocht worden naar alternatieven voor de nachtbus. Dit gebeurt samen met de JAR. De gemeente heeft al plannen, maar die moeten nog onderzocht worden. Enkele ideeën zijn taxibusjes die jou voor een zacht prijsje naar jouw wijk rijden. Je wordt dan op de standplaats door stewards geholpen die je naar het goede busje brengen. Een ander idee was om een particulier vervoersbedrijf te laten rijden. Maar een bedrijf vinden dat dat wil doen was een probleem.

Er liggen dus zat ideeën, maar het is afwachten wat er gebeurt. Wij van de JAR zullen helpen met het vinden van een goede oplossing van dit probleem.

Wordt vervolgd

Rimko Noor (rimko@jardenhelder.nl)

De JongerenAdviesRaad (JAR) bestaat uit een groep jongeren van 14 t/m 23 jaar die de gemeente advies geeft over alles wat jongeren uit Den Helder - jou dus! - aangaat. Van het uitgaansleven tot het meer serieuze werk Daarnaast organiseert de JAR activiteiten in samenwerking met jongerenorganisaties.

In contact komen met de JAR?

www.jardenhelder.nl
info@jardenhelder.nl
« terug